• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C6 3.0 TDI Quatro 2004 r

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Dobrze sie opisalespanie slawek1 ..jestes poczatkujacy ..i nie ublizaj innym jak nie wiesz o czym piszesz..poczytaj o stalym problemie mazdy 2.2 d z filtrem dpf na comon rail..

Poczytajcie o problemach niektorych silnikow z dpf..a panu tomkowi zycze wielu radosci w naprawach passatow b5 bo w jak sam sie opisal jest poczatkujacy i sam nie bardzo wie co pisze ..
Poczytajcie na poczatek o problemach przybywania oleju w silnikach z DPF niektorych marek bo widze ze nie spotkaliscie sie z tym problemem ..wiec zaczynam soe domyslac ze najnowsze auto jakie widzieliscie w swoich warsztatach to vieswagen passat z okolic 2001r..choc i to moze przesada...
Dodam ze jest to problem nie jednej marki i powstaje przy jezdzie na krotkich odcinkach niedogrzanym autem..
Niektorym markom problemu udalo sie usunac po wprowadzeniu normy euro6 ..
Czyli po fizycznch modyfikacjach starszych konstrukcji..
Nie bede wam wiecej pisal bo wam glowa od nadmiaru wiedzy peknie..dodam ze pracuje przy naprawach gwarancyjnych wiec sa to auta nowe .no i niestety nie pierwszy czy 2 rok i nie w Lemingradzie ....gdzie klijenci szukaja taniosci ..

Ooo

Powinniście dostać złotą łopatę..
Panie techniczny jak widze problem ten jeszcze do pana noe dotar fizycznie wiec smiem twierdzic ze pan jestes w epoce veswagena passata rocznik 2000..

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
To,ze mam status początkujący nie oznacza,ze zaczynam przygodę z mechanika. Jestem w zawodzie 20 lat.skonczylem miedzy innymi Akademie Land Rovera w Gaydon. Mam tytuł Master Technician Level 4. Sądząc po stylu twojego pisania naprawiałem samochody kiedy ty jeszcze ssales cycka mamusi. To jest wątek o silniku ASB BMK BPP bo sa bliźniacze wiec nie gadaj mi tu o mazdzie. A tak na marginesie naprawiam bardzo duzo A6 c6 wiec co nieco o nich wiem. W przeciwieństwie do ciebie. Dla mnie to jest koniec dyskusji i nie mam zamiaru wiecej z Toba polemizować bo uwłacza to mojej godności.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Poleciałeś po bandzie chłopie .... ale co to jest te tiger bo jezeli napój to ... rynce nogi mi opadają

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Bari 76 a ja mogę Ci ale prywatnie odpowiedzieć kim jestem i czym się zajmuję nie tu na forum i zapewniam cię że nie ogarniesz, a jeżeli pracujesz w po gwarancyjnym to powiedz gdzie bo mam dwa pogwarancyjny auta to ci coś pokaże na temat waszych napraw i podejżewam że tego nie ogarniesz bo do tego instrukcji nie znajdziesz.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Tak z ciekawości przejrzałem posty tego całego bari76. Jest ich całych 5. Proszenie na forum mechaników o pomoc z wypadającymi zaplonami w starym smieciu 1,4 16v dobitnie pokazuje umiejętności i wiedzę tego gościa. Żenada.Bari76 to ze pracujesz w autoryzowanym tylko gorzej o tobie świadczy. Gdybys miał pojęcie to pracowałbyś sam na swoje za normalne pieniądze jak wszyscy tu a nie jako popychadło u dealera. Branże autoryzowanych znam bardzo dobrze. I to ze pracujesz przy gwarancjach nie robi na mnie wrażenia. Czytać i wcielać w zycie noty techniczne i recalle potrafi nawet idiota. Ergo jestes pasożytem czerpiącym wiedzę z pracy innych-w tym wypadku inżynierów rozwiązujących problemy. Wpadnij do normalnego warsztatu i pokaz jaki jestes kozak. Jestem pewien,ze po jednym dniu zapłakany pobiegniesz do mamusi. Czy ty naprawde wierzysz w to , ze zrobisz wrażenie tu na kimś pisząc o przebywaniu oleju w autach z DPF?normalni mechanicy na codzień radzą sobie z problemami o których nawet nie słyszałeś.moze pogwiadujesz wiedza w temacie wypadania zapłonow w silnikach TSI?a noże w benzyniakach BMW N43 lub n45? A moze masz ochote na dyskusje o rozciągniętych łańcuchach rozrządu w 3,0 tdi drugiej generacji CAS na przykład?Moze opiszesz pokrótce różnice pomiędzy pierwsza a druga generacja tych silników ? Moze doradzisz jak postawić na nogi Panamere z padniętym ryglem? Moze opiszesz jak wyłączasz na przykład czujniki NOx?Moze powiesz jak rozróżnić wizualnie N47 177 koni od 184 koni? Mógłbym tak długo ale chyba i tak nie zrozumiesz.

Ostatnia edycja:

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
O widze ze kolega zacza czytac co maja do powiedzenia inni na temat przybywania oleju w silnikach wyposarzonych na wydechu w filtr czastek stalych i comon rail i nie majac zadnych argumetow potrafi tylko obrazac ..

Tak z ciekawości przejrzałem posty tego całego bari76. Jest ich całych 5. Proszenie na forum mechaników o pomoc z wypadającymi zaplonami w starym smieciu 1,4 16v dobitnie pokazuje umiejętności i wiedzę tego gościa. Żenada.Bari76 to ze pracujesz w autoryzowanym tylko gorzej o tobie świadczy. Gdybys miał pojęcie to pracowałbyś sam na swoje za normalne pieniądze jak wszyscy tu a nie jako popychadło u dealera. Branże autoryzowanych znam bardzo dobrze. I to ze pracujesz przy gwarancjach nie robi na mnie wrażenia. Czytać i wcielać w zycie noty techniczne i recalle potrafi nawet idiota. Ergo jestes pasożytem czerpiącym wiedzę z pracy innych-w tym wypadku inżynierów rozwiązujących problemy. Wpadnij do normalnego warsztatu i pokaz jaki jestes kozak. Jestem pewien,ze po jednym dniu zapłakany pobiegniesz do mamusi. Czy ty naprawde wierzysz w to , ze zrobisz wrażenie tu na kimś pisząc o przebywaniu oleju w autach z DPF?normalni mechanicy na codzień radzą sobie z problemami o których nawet nie słyszałeś.moze pogwiadujesz wiedza w temacie wypadania zapłonow w silnikach TSI?a noże w benzyniakach BMW N43 lub n45? A moze masz ochote na dyskusje o rozciągniętych łańcuchach rozrządu w 3,0 tdi drugiej generacji CAS na przykład?Moze opiszesz pokrótce różnice pomiędzy pierwsza a druga generacja tych silników ? Moze doradzisz jak postawić na nogi Panamere z padniętym ryglem? Moze opiszesz jak wyłączasz na przykład czujniki NOx?Moze powiesz jak rozróżnić wizualnie N47 177 koni od 184 koni? Mógłbym tak długo ale chyba i tak nie zrozumiesz.

E widze ze mechanior pelna gebom jakos nie udzieliles sie na temat wypadania zaplonu ..bo nawet nie masz o tym pojecia ..a to ze jakims cudem udalo ci sie cos naprawic lub powiem inaczej to cos naprawilo sie samo i wziolez za to kase to udajesz bolka..
Opisz mi prosze jak napisalem problem przybywania oleju w silniku wyposarzonym w comon rail i filtr Czastek stalych na wydech ..ale ty jeszcze oprucz tego ze zrobiles se selfi z panamerom i umiesz rozruznic silnik bmw od vw po znaczku na klapie nic wielkiego nie osiagnoles ..bo jak widze to i klijeci nie dopisuja skoro masz czas pisac podczas godzin pracy..

Ostatnia edycja:

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
O widze ze kolega zacza czytac co maja do powiedzenia inni na temat przybywania oleju w silnikach wyposarzonych na wydechu w filtr czastek stalych i comon rail i nie majac zadnych argumetow potrafi tylko obrazac ..

E widze ze mechanior pelna gebom jakos nie udzieliles sie na temat wypadania zaplonu ..bo nawet nie masz o tym pojecia ..a to ze jakims cudem udalo ci sie cos naprawic lub powiem inaczej to cos naprawilo sie samo i wziolez za to kase to udajesz bolka..
Opisz mi prosze jak napisalem problem przybywania oleju w silniku wyposarzonym w comon rail i filtr Czastek stalych na wydech ..ale ty jeszcze oprucz tego ze zrobiles se selfi z panamerom i umiesz rozruznic silnik bmw od vw po znaczku na klapie nic wielkiego nie osiagnoles ..bo jak widze to i klijeci nie dopisuja skoro masz czas pisac podczas godzin pracy..

Co moge wiecej dodac pochwal sie jeszcze czyms ..
Dobry fachowiec nie potrzebuje sie przechwalac na forum to klijeci go chwala ..
Poza tym to co napisales o serwisach mam na to taka odpowiedz ..dobrze ze takie paproki jak ty sa na swiecie mamy dzieki nim wiecej pracy ..jedyne co widze to potrafiszvsie chwalic a w zeczywistosci to twoja fachowosc opiera sie na swiadomymu uszkadzaniu pojazdow klijetow a pozniej pokazywaniu jak to potrafisz naprawiac ..niestety twoje umiejetnosci sa tak nikle ze nie masz szans na jakikolwiek start w jakimkolwiek serwisie nie wspomne o autoryzowanych ..
Tobie kozy w polu pilnowac a nie za mechanike sie brac

A i jak tak sprawdzasz posty panie Level 4 haha to moze cos podpowiesz na temat tego 1.4 16v ....
Usterka zostala usunieta a ty jakos sie nie udzieliles czyzby to przeroslo 4 poziom..
Moze nie jestem tu czesto bo poprostu nie potrzebuje podpowiedzi takich paprokow jak ty ..myslalem ze jest tu ktos co potrafi cos doradzic ale jak widze to jedynie przechwalki ..
Mam taki dyplom taki dyplom .taki kurs a zadnych konkretow z wiedzy stosowanej..
A tak na marginesie skoro takie lewele w roverze masz to czemu babrasz sie w Audi ..czyzby taka renome sobie u klijeteli wyrobiles ze musisz wieswageny naprawiac ....??

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Czy jest tu jakis moderator? Czy da sie cos zrobic z tym trollem?to juz naprawde jest żenada.

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Koles wlasnie by ci sie przydal moderator ..bo poza ublizaniem innym nic do tematu nie wniosles nawet najglupszej podpowiedzi ..ale to chyba nikogo nie zdziwi 4 poziom jest nie do ogarniecia ..

Do góry Bottom