• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c6 - cały czas grzeje

Arczieku

SuperMechanior
Punktów
11
witajcie

Mam takie audi a6 c6 2006 rok i mam w nim problem z ogrzewaniem a wręcz z nadmiernym grzaniem w kabinie od strony kierowcy i środkiem
Auto miało wymienione zawory na podszybiu oczywiście zamienniki, ja wsadziłem tam zawory używane boscha które były OE, ale została chińska pompka której komputer widzi błąd wysokiej rezystancji pompy v50.
Ale po założeniu oryginalnych zaworów auto zrobiło z 3tys km i było wszystko ok, ale problem znów powrócił... nadal grzeje z nawiewu a temperatura ustawiona na LOW albo 20C i grzeje...
Żadnych innych błędów nie generuje, test elementów wykonawczych przechodzi i raczej pod deską nic się nie zacina.
Wsiadasz rano jedziesz jest ok... zatrzymujesz się gasisz auto, odpalasz i już jest problem...
Podczas jazdy jak się zatrzymasz naprzyklad na światłach to wieje ziemne...
coo jest nie tak ?

Ostatnia edycja:

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Podłącz pod kompa i zobacz który siłownik wariuje....bedziesz miał bledy itd.zobaczysz co działa jak nie powinno.Wiem że to nie takie proste... ale coś wychodzi że climatronic wariuje.. może panel..

Arczieku

SuperMechanior
Punktów
11
Podłącz pod kompa i zobacz który siłownik wariuje....bedziesz miał bledy itd.zobaczysz co działa jak nie powinno.Wiem że to nie takie proste... ale coś wychodzi że climatronic wariuje.. może panel..

Błędów brak, oprócz pompki v50, a takto sprawdzałem które silniczki się otwierają i zamykają i nic podejrzanego nie wyszło

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
To skąd to ciepło?.....musi się otwierać któryś siłownik sam bez powodu.Może zobacz jak się da fizycznie...

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Pierwszy jest siłownik a potem zawór którym steruje siłownik.Myślę że ciężko będzie zobaczyć jak się otwiera bo to wszystko schowane...oj schowane.

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Zawory odpowiadają za przepływ płynu przez nagrzewnicę. Bez napięcia są otwarte i płyn leci przez nagrzewnicę włączasz klimę i zawory powinny odciąć nagrzewnicę. Często pomaga przepolerowanie "grzybków" w zaworach.

Do góry Bottom