• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6 c6 programowanie szyb

dawid121

SuperMechanior
Punktów
2
witam po dłuższej nieobecności , a sprawa jest taka audi a6c6 2.0tdi coś się dzieje ze sterownikiem szyby kierowcy bo gdy chcę podnieść idzie kawałek i zaraz sama się cofa dopiero gdy wyłączę stacyjkę to zajaży i idzie do góry ale też nie zawsze. czy po odłączeniu kilkukrotnym aku lu tego sterownika od szyb mogła wylecieć pamięć ??? a i szyby otwierały się z pilota i zamykały gdy trzymałem dłużej przycisk a teraz nie ma tej funkcji.
gdzie to trzeba zakodować i jakie kody ?
ktoś to ogarniał już?

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
to raczej tylko vasem zrobisz , może szyby maja ciężko i też się będą cofały wtedy .
diagnozowałeś czymś to ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a skąd wiesz że linka podnośnika nie jest postrzępiona

dawid121

SuperMechanior
Punktów
2
wszystko zdjete i nasmarowane

a jak te szyby sie programuje?

P

PogotowieSamochodoweUK

VCDS i ''dej mu dej mu''!
Kolego podlacz sie pod vaga i sie dowiesz. A szyb sie tem jako takich nie programuje tylko nastawy fabryczne w wag sie robi. Jak chcesz je programowac to KKL+com i VDS-PRO cie potrzeba ale powiem ci jedno, trzeba kolo roku zeby ten program opanowac bo to typowe programowanie na pustym arkuszu polecen niestety.

WG mnie pelny reset funkcji w VCDS da resultat. Jesli KODOWANIE domykanie zniknelo to KKL i darmowy czeski MOTOR DIAG ci pomoze, jedynie go zciagasz rejestrujesz za free i hula;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie w VAG. Tam do programowania komfortu jedynie VDS-PRO. MOTORDIAG to napisany badziew przez czechow, ale robi robote na zasadzie zaznaczasz co chcesz klikasz ok a on sam programuje.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
:rolleyes: kts i ta liga nie zrobią ? swoja drogą ciekawe jak vas na to ? nigdy tego nie robiłem jeszcze ...

P

PogotowieSamochodoweUK

Watpie zebys sie nawet KTSem polaczyl z modulem komfortu. SNAP ON ethos i KM 250nie daja rady a one daja rade zawsze....
Mozna ecu, immo, zamki czy alarm zresetowac, ale nie przekodujesz modulu komfortu tym, jedynie zrobisz nastawy fabryczne. Jesli zgubilo kodowanie (a to bylo by dziwne) to tylko VCDS lub VDS-PRO vds to jak dos w kompie, wchodzisz do podszewki tam gdzie tylko chinskie znaczki sa;)

P

PogotowieSamochodoweUK

NIe wiem... ja wypowiaam sie na podstawie Snap ON i kilku innych uniwersali. Luncha nigdy nie uzywalem. Zapewne nim da sie nastawy fabryczne zrobic. Zreszta wg mnie nastawy zalatwia sprawe, watpie zeby tam co kolwiek programowac trzeba bylo.

Do góry Bottom