• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 Zawieszenie ( słynne usterki łamania wahacza podczas jazdy )

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
Cześć,Miałbym pytanko, chciałbym kupić sobie audi a6 2000r 1.8 (z T ,albo bez) ,wszyscy doradzają z powodu wielowahaczowego rozwiązania konstrukcyjnego,wiąże się to z dużymi kosztami.Ja szukałem i ceny nie są wygórowane w stosunku do innych aut gdzie marka nie jest tak ,,mocna''
http://www.allegromat.pl/aukcja167814
Gdzie jest ta cena liczona w tysiącach ?? O co z tym chodzi ??

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
Aha o to chodzi ,że oryginały same tyle kosztuj ,ale zamienniki są tańsze i i tak wszyscy kupują zamienniki

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
ile to może wytrzymać ,a ile oryginał ??
jeszcze pozostaje kwestia tego kiedy pęknie (czy przy parkowaniu czy przy 120km/h :p )

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
Ahaa, to mnie uspokoiłeś,bo na forum o doznaniach użytkowników a6 i tego zawieszenia gadali i to wiele o pęknięciu i innych podobnych historiach

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
może i nie tak szybko pękają ale zdarza sie,widziałem passata b5 któremu sie urwał dolny przedni wahacz koło odeszło na bok wyginając cały błotnik i przecinając o niego oponę akcja zdarzyła sie przy znikomej prędkości przy wjeździe na parking,
Jednak bym tego nie brał pod uwagę podczas zakupu tylko bardziej czy nie jeździsz duzo po wyboistych np.polnych drogach
normalnie latając po mieście asfalt itp nie wjźedząc jak piz.... w każda dziurę na drodze to ujdzie te wielowahaczowe oryginał sporo wytrzymuje .

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
tego nie trzeba wymieniać w kompletach ??

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
Aha, no to dobrze, bo może robiłbym tym samochodem z 5 tys rocznie, czyli stosunkowo mało, ale warto zapytać.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Jak jeździsz rozważnie to ta KAMOKA Ci wystarczy spokojnie na 2 lata przy takim rocznym przebiegu :) oczywiście nie ładując sie w każdą mozliwą dziurę. Ja zostałem pozytywnie zaskoczony przez tą firmę :)

Niewiadow

SuperMechanior
Punktów
1
Własnie na 20 tys, nawet 30 tys niektórym przeżyły Kamoki , bynajmniej auto będzie więcej stało jak jeździło.

autospec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Nie ma co się bać takich marek jak wspomniana już Kamoka, Denckermann itp. Mnie ostatnio pozytywnie zaskoczył zestaw SKV bardzo fajnie wykonany za przyzwoite pieniądze

Do góry Bottom