• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi AGA 2.4 nie odpala

Dominik25M

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rzeszow
Witam wszystkich serdecznie. Proszę o pomoc z audica Gdy jakimś cudem odpali to np. przy następnym uruchomieniu nie odpala mogę sobie kręcić i kręcić. Ale czasem odpali normalnie. Ostatnio był robiony gaz bo myślałem że to jest przyczyną niby że mieszanka mogła się nie wypalac do konca ale problem nadal istnieje. Po podpięciu do kompa jest dużo błędów ale mechanik nie potrafi powiedzieć czemu się tak dzieje. Błędy: Zasilanie, Mnozaca adaptacja paliwa blok1 mieszanka uboga, Adaptacja dodatkowego paliwa blok2 mieszanka bogata i blok1 mieszanka bogata, mnozaca adaptacja paliwa blok2 mieszanka uboga, Modul sterujacy przepustnica blas w nastawie podstawowej, silownik przepustnicy nie osiagnieto dolnego ogranicznika, obwod sondy lambda sygnal za wysoki i brak zmian sygnalu. Czy ktoś może ma pomysł co to może być? Błędy które napisałem wskazywało przed robieniem gazu. Proszę o pomoc. A6 C5 2.4 1999 ROK Benzyna+LPG

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Sprawdź czujnik położenia wału, tam z tyłu za lewą głowicą ( pewnie syf i korozja tam mieszka ). Miałem takie cudo na stole :)

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
pierwsze czyść wtyczkę ecu preparatem do styków potem skasować błędy ... pojeździć i czytać ponownie