• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI COUPE 2.0 ABK

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
witam wszystkich czy mogł by mi ktos pomuc jezdze audi 80 b4 coupe 2,0 abk.1995 rok mam problem z odpalaniem na zimnym silniku ma strasznie ciezko zapalic jak pociagne ja 3.4 metry to tyk i chodzi jak jest ciepła niema zadnego problemu tyk i chodzi.kopułka palec przewody swiece mowe.problem wystepuje gdy jest zimny.prosze o pomoc.pozdrawiam

S

S-LINE

sprawdzales czy czujnik temperatury plynu jest sprawny???

S

S-LINE

przyszla mi na mysl jeszcze jedna rzecz silnik ABK jest na wtrysku mechanicznym o ile sie nie myle wiec Ty powiniens miec wtrysk rozruchowy w kolektorze ssacym...wkrecony na dwie sruby gdzies kolo przepustnicy... wyciagnij go i sprawdz jego dzialanie czy w ogole rozpyla paliwo :D

S

S-LINE

inodiag widze ze tez masz dobre pojecie o tych starszych autach...jezeli nie bedzie wtrysku pilotazowego(o ile dobrze pamietam to tak sie nazywa) to te auto bedzie mialo duzy problem z paleniem...

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
nie wiedziałem że to na mechanicznym jest... kiedyś a4 ciągali od warsztatu do warsztatu a tam g....ane paliwo było... zalałem nowe i :eek: . kiedyś dawno temu niałem audi 100 2.3 i terz przerabiałem temat tego wtrysku... ale to było wieki temu:)

S

S-LINE

ja na tych silnikach sie uczylem K-Jetronic to ciezki temat jak cholera bardziej wole gazniki od tego gow...a...mialem kiedys tak w W124 300-cie ze niechcial odpalac na zimnym jak sie nagrzal bylo idealnie, okazalo sie ze ten wtrysk nie przepuszczal beny na rozruch...

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
kiedyś dałem się namówić na taka robotę i rozebrałem rozdzielacz na przepływomierzu... w pewnym momencie wszystko wyp.......ło w kosmos, sprężynki i inne duperele :eek: od tego momentu to klienci choćby na kolanach błagali to to nic takiego nie brałem. a jeszcze na gazie :mad: jeden dobry pif paf i pozamiatane :D

S

S-LINE

kiedyś dałem się namówić na taka robotę i rozebrałem rozdzielacz na przepływomierzu... w pewnym momencie wszystko wyp.......ło w kosmos, sprężynki i inne duperele :eek: od tego momentu to klienci choćby na kolanach błagali to to nic takiego nie brałem. a jeszcze na gazie :mad: jeden dobry pif paf i pozamiatane :D

hahaha swiete slowa...tylko ze ja zawziety jestem i to co rozbiore to zloze

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
Tak jak napisal S-LINE do sprawdzenia wtrysk roz. i zawor dodatkowego powietrza, mozliwe, ze sie zacial i jest zamkniety. Oraz czuj. temp. plynu.

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
Witam dzis zmienilem niebieski czujnik temperatury jutro rano zobacze co i jak niejet to mehaniczny wtrysk jest on na pelnej szprycy .jezeli to nie pomoze to w sobote sprawdze ten wtrysk rozruhowy. kolega ma sedanab4 i mu tyka elegancko czy zimna czy ciepla. jutro sie odezwe tez cos otej porze. Dziekuje.

S

S-LINE

jest to wtrysk mechaniczny Tobie kolego chyba chodzi o monowtrysk....cechuje sie on tym ze nie ma w nim wtryskiwaczy elektrycznych :D

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
aaa, dzieki myslalem ze na mono bo cos wyzej byla konwersacja na ten temat

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
po wczorajszej wymianie czujnika tego niebieskiego to tak jagby trohe pomoglo ale to jeszcze nie to za 4 razem jak zakrecilem to tyknol i odpalil wczesniej to jak go nie zaciagnelem to nie odpalil

sprawdzalem wtryski pryskalem nitrem po nih i obroty sie nie zmienialy to znaczy ze powietrza lewego nie lapie

no i moge doda ze tez odczulem ze wiecej pali

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
Sprawdzales wtrysk roz i zawor dod. pow. ? Rowniez bym sie pokusil o sprawdzenie czy nie ciagnie 'lewego' powietrza. Te silniki sa ciezkie. Dlugo masz ten samochod?

Do góry Bottom