• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI COUPE 2.0 ABK

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
Nie niemam gazu nigdy nie miala mam ja od 5 lat sam ja sprowadzilem to jest 1 zima od tego czasu jak ja mam ze jak zimna to ciezko pali i ze wiecej pali

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
To do sprawdzenia zostaje to co podalem Ci ja oraz S-LINE. Daj znac jak bedzie dobrze, jezeli nie to dalej bedziemy szukac ;)

slawi28

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Buxtehude hamburg
www.wismoto.de
sprawdz cisnienie na listwie wtryskowej,i regulator cisnienia
Ps ten wtrysk jest elektryczny symultaniczny.

i wymien filter benzyny

pozdrawiam was..hihi

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
Witam koledzy wymiana czujnika nie pomogla sprawdzilem wtrysk rozruhowy nie podaje wogule paliwa zmienilem wtrysk tosamo niepodaje zdjelem ta gumowa oslone wtyczki patrze ze przewod jeden urwany wiec go zreanimowalem ale dalej nie podaje paliwa wczoraj zrobilem nia 210 km spalila mi 28 lit 98.bylem u kilku mechaniorow kazdy co innego gada.cofnac sie miesiac do tylu bylo wszystko dobrze teraz lipa.

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
wykrecilem go z kolektora dzis rano i kolega krecil i nic drugi potpielem i to samo

S

S-LINE

w ogole dochodzi do niego paliwo??? kurcze dziwne ze nie daje dawki wstepnej na rozruch... czy instalacje dobrze sprawdziles???

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
paliwo dohodzi do wtrysku przejzalem ten przewod co idzie do wtrysko no i wyglada ok

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
To wyglądać może ale sprawdzić go trzeba.

S

S-LINE

sprawdzales miernikiem napiecie czy dochodzi do wtrysku...wez na skreconym wtrysku daj mu zasilanie...i zobacz jak odpali

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
jutro sprawdze rano na krutko czy zapali a moge go bezposrednio podlaczyc pod aku

S

S-LINE

kolego on ma tylko tyknac...nic wiecej...rozpyla na sekunde wtryskiwane paliwo i to wszystko

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
zrobile tak jak wczoraj kolego S-LINE mowiles

podpiolem na krutko na zimnym silniku wtrysk i za pierwszym razem tyknela i odpalila

ale gdy sie rozgrzal to zgasilem i hcialem znow odpalic na cieplyn to niechciala i zaczol brzenczec przekaznik 208 od pompy hwile odczekalem i odpalila

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
Witam problem tkwi w tym ze niema iskry na swiecah .kopulka palec przewody i swiece nowe. jak zimna nieche odpalic z kluczyka a jak pchne pali odrazu ciepla niema problemow.prosze o jakas pomoc

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
A ja bym w tej sytuacji aku sprawdził.

Adys5

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warmia
Witam koledzy przyczyna ciezkiego odpalania byl przewod plusowy ktory idzie do aku i dodatkowo byla peknieta klema +. w sobote sprawdze jak z paleniem ile teraz bedzie palila szykoje sie dlusza wyprawa. wszystkim kturzy mi pomagali dziekuje.

Do góry Bottom