• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI Q7 Przestał działać centralny zamek.

Valdi70

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich serdecznie. Pojawił się problem z uruchamianiem mojej Audiczki. Otóż wczoraj rano otworzyłem i zamknełem pilotem samochód . Wszystko odbyło się OK. PO południu chciałem otworzyć samochód pilotem a tu zonk. Nie reaguje. Próbowałem drugim kluczykiem i to samo. Baterie w kluczykach raczej OK. Więc otwieram drzwi z kluczyka ,kluczyk do stacyjki przekręcsm w pozycję 1 a tu na zegarkach nie świeci się żadna kontrolka załącza się alarm po próbie odpalenia silnik odpala i zaraz gaśnie. Kirunkowskazy migają około 3 minut i gasną. Proszę o podpowiedź co mogło spowodować że centralny zamek przestał nagle działać. Pozdrawiam Waldek

Valdi70

Początkujący
Punktów
0
Prawdopodobnie obecny. Tylko trochę dziwne że nie działa centralny zamek. Czy immobilajzera może wpłynąć na brak komunikacji między centralną a pilotem centralnego zamka?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Wklep w google fuse and relay box wiring and circuit diagram audi Q7 i wyskoczą ci opisy bezpieczników. Sam nic bez sprzętu nie zrobisz i bedzie 500+.

Do góry Bottom