• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi TT 1.8T turbo coupe - brak kluczyków

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
301
Panowie, przyjechało Audi TT 1.8T turbo coupe, druk koloru srebrnego, bez kluczyków.

Auto trochę po przejściach, coś było przy nim robione wcześniej. Nie chcę się drapać po nie swoich jajach, ale niejasna sprawa z tym Audi

Ktoś przerabiał temat dorobienia klucza + ogarnięcia immo w takim przypadku? Szukać po VIN czy lepiej iść w komplet sterownik/kluczyk/pestka?

tolus24

SuperMechanior
Punktów
65
Jeśli masz na myśli filmowe Audi 8N, z immo 2/3, to tam do kodowania potrzebny jest tylko PIN, który czytasz albo z ECU z 95040 albo z zegarów z 912DG128.
Do tego kluczyk z ID48, w którym grot pod wkładkę dorobi Ci gość od kluczy.
Potem tylko zwykłe programowanie.
Czy to jakieś pytanie podchwytliwe ;)?

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
301
Nie no, pytam poważnie ;) Nie mogę odczytać VIN.
Trudny klient, wpływowy. Znają i szanują go tutaj wszyscy.
Chcę mu to szybko zrobić, żeby mogli pojechać na Chorwację, jak ludzie, a nie jak dziady jakie. A po wywczasach bezpiecznie wrócili.

Ostatnia edycja:

tolus24

SuperMechanior
Punktów
65
VIN-u pewnie nie odczytasz, bo ktoś coś grzebał albo bawił się w tunera i wgrywał sobie, co miał pod ręką;).
Także możesz zrobić co Ci wygodniej i prościej. W tym aucie, wszystkie klucze zagubione, to żaden problem.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
301
VIN-u pewnie nie odczytasz, bo ktoś coś grzebał albo bawił się w tunera i wgrywał sobie, co miał pod ręką;).

Chyba mam ten VIN. Ktoś z trójek ósemki wyciął i myślał że po temacie.

W ogóle to inne blachy powinny być. Takie po transakcji rekwirują.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
301
Ech... @tolus24 , dzięki, że chociaż trochę podjąłeś temat i dałeś mi chwilę zabawy :) Odpowiedź i tok myślenia jak najbardziej trafione, zwłaszcza że praktycznie nie podałem żadnych szczegółów.

Siedzę w tym miesiącu na rehabilitacji po operacji ręki i strasznie się nudzę. Jeszcze trochę muszę wytrzymać, więc z braku lepszych zajęć oglądam stare polskie filmy.

Trafiłem ostatnio na "Wesele" i tak sobie pomyślałem, że wrzucę tutaj kilka cytatów i zobaczę, czy ktoś załapie oraz pociągnie temat, bo film jest naprawdę dobry.

Oczywiście żadne takie Audi do mnie nie trafiło. Wszystko, co napisałem wyżej, to cytaty i nawiązania do filmu.

Pozdro!

tolus24

SuperMechanior
Punktów
65
Dowcipniś z Ciebie i tak trzymaj .
Akurat ten cytat dobrze pamiętam z tego filmu więc wiedziałem o jaki model chodzi, a w tym przypadku to wystarczy.
Lubię tego typu zagadki, bo pomagają w rozwoju szarych komórek;), a że mój pierwszy etat, to automatyka przemysłowa, a drugi elektromechanika, to zagadki są dla mnie chlebem powszednim:).

Szybkiego powrotu do zdrowia i do pracy, bo siedzenie w domu zbyt szybko wchodzi w nawyk:).

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
301
Dzięki :)

Gdybym był w domu, byłbym w pracy :)

Celowo wywieźli mnie do innego kraju, żebym odpoczywał. Ale zaraz się stąd zmywam więc wszystko będzie dobrze i skończy się trolowanie po forach :)

Zagadki dobra zabawa, szczególnie po forach internetowych. Trochę jak rozwiązywanie krzyżówek.
Ale to na forum takim jak te, to z całym szacunkiem tylko zabawa :)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom