• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi TT 1999r. 1,8 benzyna brak zasilania paliwa

scania111

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
radom
Witam ,robie TT audi pompa paliwa w baku nie pompuje paliwa,we wtyczce do pompy niema napięcia ,pompa na krótko pompuje ,bezpiecznik dobry ,znalazłem przekaznik niby pyka jak sie przekreci kluczyk ale nie jestem pewny czy jest dobry ,jutro kupie ten przekaznik ( kiedyś tak miałem że przekaznik pykał a pózniej okazało sie że był zepsuty) gdzieś kable sie przecierają ,moze ktoś podpowie coś mądrego

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Noooooo przyjacielu jak nie wiesz jak sprawdzić przekaźnik i bierzesz się za elektrykę to powodzenia życzę. Nie mówiąc już o tym, że w miejsce przekaźnika można włożyć kabelek i też będzie wszystko jasne.

Wracając do pytania, co mądrego oczekujesz? Kable raczej same z siebie się nie przecierają i zazwyczaj dzieje się to na jakiś załamaniach/przejściach, do tego mogą dochodzić długotrwałe kąpiele w monotlenku diwodoru i nieszczęście gotowe

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Masz alarm? Może jest funkcja odcięcia pompy i wewnętrzny przekaźnik w centralce zaliczył zgon.

scania111

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
radom
dzięki za podpowiedzi ,,,, temat zakończony ,,,przekazmik pompy paliwa padnięty mimo że pykał po zapłonie,,juz tak miałem kiedyś w VW Touareg

Do góry Bottom