• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autel 908/909, Lunch czy Texa MultiHub- co polecacie

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Chodzi Ci o ten model: link? I co myslisz, ze bedzie porownywalny do Launch Euro Tab II ?

To ktora to dokladnie werjsa? sa jeszczae na allegro do kupienia? Chodzi o tego dongla nie o tabletowa wersje (TD2) ? Nadaje sie to warsztatu czy raczej tylko zabwawka jak OBD11?
Tak pisałem o thinkdiag2 z linku od kogutu czy bedzie porównywalny nie wiem nie mam ani jednego urządzenia żeby porównać, ale posiadam thinkdiag z linku od kolegi johnybig na komórce i jest ok do thinkdiag2 dołożyli can fd, z tego co widzę.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Prezentowal nam ta diagnostyke prowadzona szału nie robiło - może dlatego, że na sucho - tez zachwalal ta mozliwosc ale nie bardzo byl wstanie wyluskac miadzace zalety tego. Moze tym podrzucisz jakis arguemnt ktory mowi, ze to naprawde fajna sprawa.

Chodzi Ci o to topologie CAN - tak jak mniej wiecej to przentuje sie ex. w BMW?

A ktore sa za free? bo o tym nam nie wspomnial

Czyli to nie jest w standardzie aplikacji IDC5?

Ogolnie po przetrzasnieciu fora - i pociagnieciu jeszce dyskusji na kilku innych watkach - nosze sie ze zmiana strategii i chyba kupie kilka urzadzen tanszych a w sumie wyjdzie albo na to samo co 909 albo tylko troche drozej, w mej glowie teraz set ukladal by sie tak:

- LAUNCH X431
- AUTEL 906
- Zenith G-SCAN 3

Wychodzi na to, ze nie ma jednego uniwersalnego urzadzenia - a w sumie na takim secie mi zalezy. Texa mnie kusila tylko ta prezentacja parametrow - ale skoro mowisz, ze to bajer i dodatkowo platny to nie ma to wiekszego sensu....

Diagnostyka prowadzona koniecznie na aucie, z podpiętym internetem. Wtedy w zależności od "popularności" usterki, prowadzi za rękę, tak jak sis/cas w boschu. I tu tak samo, nie ma interfejsu który wszystko pokaże.
Tak chodzi o topologie can. Nie jest to jakoś super potrzebne, ale czasami się przyda.
Za free masz online mercedes bmw i jeszcze coś. Po cichu mówią o grupie VW, że ma być w najbliższym czasie.
Nie, IDC5 w standardzie ma prezentacje w formie zwykłych liczb i można dać wykres. Którego częstotliwość próbkowania jest niestety słaba. Wiadomo zależy od auta.
Nie będzie głupim pomysłem kupno 3 różnych, plus jakieś serwisówki do najczęściej robionych marek.

kogutu

Początkujący
Punktów
2
Diagnostyka prowadzona koniecznie na aucie, z podpiętym internetem. Wtedy w zależności od "popularności" usterki, prowadzi za rękę, tak jak sis/cas w boschu. I tu tak samo, nie ma interfejsu który wszystko pokaże.
Tak chodzi o topologie can. Nie jest to jakoś super potrzebne, ale czasami się przyda.
Za free masz online mercedes bmw i jeszcze coś. Po cichu mówią o grupie VW, że ma być w najbliższym czasie.
Nie, IDC5 w standardzie ma prezentacje w formie zwykłych liczb i można dać wykres. Którego częstotliwość próbkowania jest niestety słaba. Wiadomo zależy od auta.
Nie będzie głupim pomysłem kupno 3 różnych, plus jakieś serwisówki do najczęściej robionych marek.
Super, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.

Zamykajac temat zdecydowalem sie na:
- Luncha pad 7 (ze wzgledu na pass, doip i glowice smartlink)
- autela mk906 (ze wzgledu na uniwersalnosc)

dlaczego na te - bo co 2 urzadzenia to nie jedno. Bralem pod uwage Zenith 5 - ale kurcze przemyslalem temat i odpuscilem bo wiem, ze nie ma nic lepszego do Kia i Hyundaia ale jednak potrzebuje duza uniwersalnosc bo przekroj klienteli jest dojsc duzy i nie jestem wstanie wskazac 1 marki ktora mialbym tylko robic.. W koncu jak nie pojdzie Launchem to moze Autelem. Ogolnie to co by nie mowic na rynku troche tego jest ale merytorycznie nikt tych urzadzen nie testuje ani nie opiniuje stad naprawde informacji trzeba szukac na wlasna reke.

Dziekuje bardzo malerikula za pomoc i merytoryczna rozmowe na priv. Rozjasnil mi wiele tematow. ps, KM100 juz jest na liscie zakupow :)

Do góry Bottom