• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

autel ds708 czy warto

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
witam,
jestem w trakcie poszukiwania interfejsu do nowo otwieranego warsztatu, od dłuższego czasu myślę o AUTEL DS 708.
na niemieckich forach jest dużo pozytywnych opinii o tym sprzęcie, może tutaj ktoś z kolegów dysponuje wiedzą i własną opinią z pracy na nim
jak wygląda spolszczenie ( bo u mnie angielski to raczej w stopniu podstawowym, z j.niemieckim nie ma problemu, lecz u nas autel występuje tylko w dwóch wersjach językowych)
ewentualnie może jakis inny tester cena ok 5tys.zl, dopiero po jakims czasie mogę pomyśleć o czymś drozszym

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
a jaka cena, normalnie coś koło 11,000zl
a mial Pan może styczność z autelem??
próbowałem dodzwonić sie do przedstawiciela ,lecz nie odbieraja na meila tez zero odpowiedzi
w viakenie tez jakichś satysfakcjonujących odpowiedzi nie daja
kiedys myślałem tez o launch, ale w viakenie cena troszkę wysoka - na alledrogo strach kupować

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Launch jest OK ma czasem narowy jak każdy uniwersalny ale polecam jako ori

Launch jest OK ma czasem narowy jak każdy uniwersalny ale polecam jako ori

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
a czy oferty poza viakenem sa legalne??
pisałem do jednego sprzedawcy z alledrogo i pisal ze legal i daje fakture

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie , sa dwie licencje na chiny i na europe na chiny sa na aledrogo , poszukaj launch polska http://www.launch.pl/ pogadaj maja tam używane w dobrych cenach , ja mam tego pro z drukarką i podoba mi się mina jak mu drukuje po angielsku , nie licz na język polski zresztą chyba dobre tłumaczenie jest tylko w autocomie a tak to wiesz... kali zreć krowa

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
do tej pory pracowłlem w niemieckiej wersji językowej,a z angielskim u mnie słabo
w 90% zdecydowany jestem na autela, ale wolał bym żeby wypowiedział sie ktoś z forum kto używa tego sprzętu
to ma byc na początek, posiadam jeszcze coma ryżowego i vaga

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
ten autel to wiem co to jest a inaczej wiem czyj to brat bliźniak,to następne urządzenie które ma zmieniona obudowę i wyświetlacz żeby się nazywało ze to inny nowy super sprzet,a tak naprawdę to bawiłem się poprzednikiem i jak mam być szczery to kup sobie ryzowego autocoma i będziesz bardziej zadowolony.
jak chcesz cos kupic w takich lub podobnych pieniadzac to bierz CDIF3,bo jest kilka zalet.Support made in poland(nigdy nie stwarzają problemu)Sprzet nasz polski i naprawdę do czegos się przydaje,sa aktualki,abonament tysiaka,jest zaimplementowana autodata do niego za jakas nie wielka oplata,a jak będzie problem przy diagnozie to nie będziesz z chinczykiem dyskutował tylko z polaczkiem.
zadzwon jak chcesz cos wiedzieć więcej o tym sprzęcie,aha i niechcialbys żeby ci się ten autel zepsuł,cdif jak się posypie to wysylasz i za groszowe sprawy masz naprawiony.

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
mój budżet na obecną chwile to 5tys. i pewnie żadnego konkretnego sprzętu nie kupie, kiedyś był jeszcze Diagun III w dobrych pieniądzach( 5 tys jak pisalem podanie o dofinansowanie, a w tej chwili już niedostępny)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
no 5 tysiakow na cos w miare dobrego to trochę mało,dlatego uważam ze sprzet z axesu w takich pieniądzach jest najtansza alternatywa w stosunku do mozliwosci

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zadzwoń jak pisałem

Tyle czy nie lepiej dołożyć i kupić coś lepszego ?

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
tu jest mały problem bo wyzbyłem sie oszczędności (kasa fiskalna, budynek itp. )
mam 2miesiące na zakup sprzętu i rozliczenie

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Za miesiąc jeszcze cos odlozysz czy dwa i kup cos innego,albo bierz tego autela tylko odrazu się zapisz na korepetycje z chinskiego

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
dzwonilem do launch maja mi przygotowac oferte na launch x431 pad, czekam na ich odpowiedz
wezme tez od nich na 98% podnosnik elektrochydrauliczny

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ogladałem fajny szkoda że mam ten starszy ciekawe jak z Polskim napisz potem jak już bedziesz miał

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
a orientuje sie Pan jak podnośnik Launcha sie sprawuje, warto czy szukac cos innego??

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie mam pojecia , kwestia dostepności czesci zamiennych

motospider

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Brusy
witam . też zakupiłem podnośnik launcha .Czekam na paczke . korzystając z okazji chciałbym się zapytać jak wygląda z dozorem technicznym podnośnika czy to obowiązkowe ? i jakie ewentualne koszta ?

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
rano maja oddzwonić z ofertą, wtedy napisze coś więcej

czytałem ze jak firma jedno osobowa to nie trzeba - ale nie chciał bym klamac, może ktoś z kolegów się wypowie

Do góry Bottom