• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

autel ds708 czy warto

motospider

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Brusy
dziekuje będe wdzięczny :) a co do skanera zakupiłem f-car 3sw narazie jest w nim 8 marek przetlumaczonych na język polski reszta jeszcze po angielsku . ale raz w tygodniu dodaja nowe aktualizacje . serwis i dystrybucja w polsce. taki mały kombajn za 4 tys. narazie jestem w fazie testów puki co mnie nie zawiódł , posiada wszystkie potrzebne wtyki do diagnozy ,oraz drukarkę wbudowaną do wydruku błedów dla klienta .

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
pisałem kiedys do dystrybutora tego sprzętu, obiecał filmy z pracy testera - lecz do tej pory sa filmy z pracy poprzedniej wersji
nie wiem czemu tylko na aledrogo maja nową wersje, na oficjalnej stronie rgm jest ciągle pokazany stary

motospider

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Brusy
to się zgadza nie zastanawialem się nad tym ale faktycznie masz rację . ale cale oprogramowanie się niczym nie rożni od tej poprzedniej wersji

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
a jak wygląda obsługa przy słabej(znikomej) znajomości angielskiego
ładnie się prezentuje ten tester, tak jak autel poręczny ,walizka kabli

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja bazuje na laptopie bo mam dość duzo roznych programów niemniej launch praktycznie jeszcze mnie nie zwiodł

motospider

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Brusy
nie jest tak źle z obsługą ja w szkole uczylem się niemieckiego a w testerze daje sobię radę z angielskim jak przestawie na polski to jest tam 8 grup pojazdów które są w pełni przetłumaczone n język polski i obsługa banalnie prosta

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
napisz jak podnośnik dotrze do Ciebie, czytałem na różnych forach ze jest naprawdę dobrze wykonany
jaka wersje brałeś automat czy półautomatyczny??
ja jakoś pewniejszy jestem do blokady ręcznej - pracowałem na takim w Niemczech i nie było to uciążliwe

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
dziś wyszła paczka z Launch polska,podnośnik + tester
udało mi się kupić x431 pro po wystawowy w bardzo dobrej cenie ( mam nadzieje że będzie dobrze służył)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jutro jade do jakiegos mechanika zreanimowac dwa wozy a wiem ze on ma tego autela,poprosze go o zaprezentowanie mozliwosci i napisze co to dokladnie.
Ale dobrze ze postawiles na laczka,sprzet spoko.

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
wyrwałem tester za 3900netto :)
ale z chęcią usłyszę czyjeś zdanie na temat autela
mam nadzieje że podnośnik też dobrze wybrałem

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jezeli chodzio podnosnik to dobrze slyszales,na firme 1 osobowa nie trzeba udtów robic,wchodzisz pod auto i dzialasz,jak dla mnie to podnosnik jest mistrzostwem,cokolwiek nie robilo by sie przy aucie.
Bede u siebie przeprowadzal wymiane moze jeszcze w tym roku na cos nowszego.

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
witam,
doszla paczuszka ;) z Launch ,podnośnik+tester
launch x431 pro - zestaw prezentuje sie naprawde ciekawie, co do obsługi trzeba się trochę przyzwyczaić, jest inna niz w testerach które do tej pory używałem.
podnośnik w trakcie montażu, ale jakość wykonania na duży plus
czy któryś z kolegow używa launch x431pro i może coś podpowiedzieć w obsłudze, czy muszę założyć nowy temat??

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Obsluga jak zwykly tablet na androidzie.Jak dla mnie szybka i latwa obsluga,brak kabli i niewielkie gabaryty urzadzenia tez na duzy plus.W wiekszosci przypadkow nie pokazuje pelnych opisow tylko rzuca skrotami jak mass,tpms wiec angielski techniczny koniecznie.Co do samej diagnostyki to wedlug mnie nie jest zly i nawet lubie na nim pracowac.Denerwuje mnie jedynie jak przyjdzie francuzy diagnozowac bo potrafi pokazywac straszne glupoty jak np. w c4 kont skretu kierownicy w stopniach celsiusza

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
mam troszke głupie pytanie - czy wiesz jak zmienic ikony marek??
ja mam opis ,w necie widziałem z logo marki
przy pracy obsługujesz palcem czy raczej rysik??

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Szczeze to nie mam pojecia jak zmienic opisy na ikony,nawet nie probowalem tego zrobic.Obsluguje tylko palcem bo tak szybciej i wygodniej

wawrzyn84

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
wieluń
czyli nawet przy troche zabrudzonych dłoniach dobrze reaguje, to mój pierwszy launch dlatego tak dużo pytań ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
mialem okazje w tym tygodniu pobawic sie tym autelem i potwierdzam to co powiedzialem na poczatku.
Sprzet z kiepskimi mozliwosciami,nie intuicyjny i zwiesza sie.sa momenty ze niewiadomo co robic,czy wylaczyc go,czy wyciagnac wtyczke z obd czy jeszcze niewiedziec co poczynic.
Jezyk polski pomieszany z chinskim wiec lepiej korzystac z angielskiego bo predzej sie doczyta nie umiejac angielskiego.
Co zreszta oczekiwac jak to pudelko zrobione dla viakena przez chinoli na dwa kilo ryzu..

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
W lekko zabrudzonyh dloniach niema problemu chociaz ja zwykle pracuje w rekawiczkach i jak mam uzyc komputera to je zdejmuje albo zakladam swieze.Wedlug mnie to ekran nie jest jakos bardzo czuly wiec nawet ktos z grubymi paluchami nie powinien miec problemu.
Co do autela to rozmawialem nie dawno z jednym mechanikiem ktory go sobie bardzo chwalil.Niestety nie mialem mozliwosci sie nim pobawic.Tylko ze to nie bylo uzadzenie z viakena a angielska wersja z autovision i bodajrze bylo na nim oprocz logo autela znaczek saley

Do góry Bottom