• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

Matek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
4
Miasto
Kraków
Zamówiłem dokładnie tego http://www.careucar.com/wholesale/multi-cardiag-m8-cdp-plus-3-in-1-for-car-and-trucks-black-without-bluetooth.html

Dostałem meila "Witam, przesyłka o numerze xxxx została zatrzymana przez Graniczny Referat Zwalczania Przestępczości w Pyrzowicach, przesyłka została zatrzymana ze względu na zaniżoną wartość."

Napisałem do chińczyka jaka wartość podał na przesyłce a on że 20$ i robi to po to żeby nabywca mógł uniknąć opłat w urzędzie celnym, powiedział mi że jak przyczepią się do mojej paczki to żebym przerobił w photoshopie kwotę z przelewu paypal na 20$ i im pokazał a jeśli będę chciał to on też przerobi i im to wyśle...:confused:

Mam dzwonić jeszcze pod koniec przyszłego tygodnia bo przekazali sprawę dalej i będę wzywany na wyjaśnienia.

Także jakby ktoś chciał sobie zamówić coś z chin radzę od razu przy zamówieniu powiedzieć chińczykowi żeby nic nie kombinował z zaniżaniem wartości tylko żeby wpisał rzeczywistą kwotę, bo mi przy zamówieniu nic nie napisał że będzie wpisywać kwotę 20$

slawi28

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Buxtehude hamburg
www.wismoto.de
niemasz sie czego bac bo to chinczyk sfalszowal a nie ty.
pszeciesz masz wykaz pszelewu paypal a pozaty napewno z twoiego banku no i strone internetowa za ile spszedaja zaplacisz clo i tyle

to wiadomo ze chinczycy zanizaja cene:)

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Od 1 grudnia 2008 zaczęły obowiązywać wyższe limity zwolnień celnych dla towarów otrzymywanych przez osoby fizyczne w przesyłkach z krajów pozaunijnych. Kwota wolna od cła została zwiększona z 22 euro do 150 euro więc osoba fizyczna zamawiająca towary o wartości do tej kwoty nie zapłaci należności celnych.
Paczki, które otrzymujemy spoza Państw unijnych są objęte również VATem i w niektórych przypadkach akcyzą. Niestety w ustawie o VAT nadal istnieje zwolnienie dla przesyłek zagranicznych w kwocie 22 euro więc dla przesyłek powyżej tej kwoty zapłacisz VAT. Limity dotyczą również przesyłek otrzymywanych od osób fizycznych – towary w małych ilościach o charakterze niehandlowym wysyłane z kraju pozaunijnego są zwolnione do kwoty 45 euro.
źródło: http://importujmy.pl/zamawianie-probek-towarow-z-chin/

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
nie tylko odblokuje ale też zablokuje :) hehe bo podobno w diagunie idzie tylko w jedną stronę....

sun-tech

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olsztyn
darmowadiagnostyka.pl
ur3an
Czy może ktoś wie czy autcom usunie poduchy w BMW e36?

zalezy co masz na mysli pod haslem "usunie poduchy"?
- czy skasuje blad airbag na desce rozdzielczej np spowodowane odpieta na chwile wtyczka? - TAK
- czy skasuje blad poduszek po eksplozjii poduch (oczywiscie PO zamontowaniu sprawnych poduszek + wyczyszczeniu sterownika z crashdaty) - TAK
- czy wyczysci sterownik AIRBAG z crashdaty? - NIE W TYM MODELU

pozdrawiam :)

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Oczywiście chodzi mi o skasowanie błędu airbag na desce. A w innych samochodach idzie autcomem usunąć crashdate?

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Zależy jaki CDP, niektóre mają problemy z łączeniem się z BMW. Zależy co kupisz.
Do crashdaty to inne sprzęty i wiedza potrzebna. Niech Ci się nie wydaję, że chińskim cudem za pińcet zł zrobisz wszystko...

Punktów
0
Koledzy posiadam autocom w wersji 2011, chyba nie chcący połączyłem się z netem bo przestał działać a co chwile wywala komunikat że jest dostępna nowa wersja, fajnie ale ja chce zostać przy 2011, usunąłem autocom 2011 z dysku programem do usuwania, wyczyścił rejestr z haseł autocom, usunąłem katalog "autocom" z C:/program data/ ( odpowiednik temp w windows 7 ), instaluje od nowa, mam info że konfiguruje bo uruchamiam go pierwszy raz ale dalej ten sam komunikat że jest nowa wersja.. skądś o tym wie a neta nie podłączam.. dodatkowo w historii pamięta wszystkie auata jakie podłączyłem pod autocom... a nie powinien skoro go kasowałem..

Punktów
0
Mam jeszcze pytanko bo autocoma musiałem oddać, mam jednak program na kompa autcom tyle że bez tego interfejsu, czy jak podłącze (sam)kabel obd2->usb do laptopa to program autocom go zobaczy ?

w laptopie to program autocom zobaczy mi autko ?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Pytanie do tych co kupowali u chińczyka, czy w tym zestawie jest całem dobrze działające oprogramowanie? bo jak tak przepatrzyłem cały ten temat i oferte sun-tech to chyba lepiej dołożyć i mieć wszytsko pięknie działające.

A moje drugie pytanie, jak to sie ma z kontrolą w warsztacie? pytam narazie z ciekawości mam bardzo mały warsztat i jak bym już sie mocniej reklamował to tak owa kontrol może być, i co wtedy?? :)

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
I wtedy masz przesr... I wszyscy Ci, którzy używają klonów. Trzeba dążyć do tego, żeby takie sprzęty mieć w oryginałach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom