• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Automatyczna skrzynia biegów Clio 2

Stif6754

Początkujący
Punktów
0
Witam.Mam pytanie,czy numer [ S 105280021 A ] na sterowniku automatycznej skrzyni biegów przy Clio2 silnik 1,6 8v benzyna z 1999r jest ważny , czy nowy sterownik może mieć inną końcówkę np,005 e. czy taką samą. A może ktoś ma identyczny.Dzięki Pozdrawiam. St.

Stif6754

Początkujący
Punktów
0
Dziękuje za brak odpowiedzi .Mam jeszcze jedno pytanie-czy można bez karnie odłączyć sterownik , wyczyścić styki i ponownie podłączyć bez dodatkowych problemów?.

Stif6754

Początkujący
Punktów
0
Dzięki - rozumiem że gdy aku odłącze to mogę styki przeczyścić.Dzieki jeszcze raz.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Witam.Mam pytanie,czy numer [ S 105280021 A ] na sterowniku automatycznej skrzyni biegów przy Clio2 silnik 1,6 8v benzyna z 1999r jest ważny , czy nowy sterownik może mieć inną końcówkę np,005 e. czy taką samą. A może ktoś ma identyczny.Dzięki Pozdrawiam. St.
Jak nie wiem to nie piszę a zasada podstawowa jak cokolwiek robisz przy elektronice to odłączasz zasilanie , to sąpołaczone komputery w sieć wiec odpięcie jednego pociąga za sobą cały CAN gdzie wzajemnie sie ciągle odpytują podczas pracy systemu . Po ponownym podaniu zasilania system sie ponownie łączy w sieć . To takie uproszczenie ale obrazowe

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Nie bede zakładał nowego tematu. Clio 2, 1.4 16v - skrzynia automat. Po wciśnięciu pedału sprzęgła, nie puszcza blokada na lewarku, nie wyświetla biegów na zegarach, brak możliwości odpalenia. Tester nie łączy się ze sterownikiem skrzyni biegów. Na odłączonym sterowniku skrzyni, przez przypadek auto odpalone, biegi można zmieniać (oczywiście po awaryjnym wyłączeniu blokady lewarka). Sterownik skrzyni siadnięty? Bezpieczniki i przekaźniki ok.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Nie bede zakładał nowego tematu. Clio 2, 1.4 16v - skrzynia automat. Po wciśnięciu pedału sprzęgła, nie puszcza blokada na lewarku, nie wyświetla biegów na zegarach, brak możliwości odpalenia. Tester nie łączy się ze sterownikiem skrzyni biegów. Na odłączonym sterowniku skrzyni, przez przypadek auto odpalone, biegi można zmieniać (oczywiście po awaryjnym wyłączeniu blokady lewarka). Sterownik skrzyni siadnięty? Bezpieczniki i przekaźniki ok.
automat i pedal sprzegla ?

a uszkodzony bedzie pozycjoner co jest czeste w DP0/AL4

Do góry Bottom