• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Avensis d4d t22 2000r czy to amor umiera?

matiotw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Otwock
Witam, od paru dni czuje jak spadł komfort jazdy w mojej avie za sprawą kłopotliwego postukiwania z lewej tylnej strony , przy skretach w lewo i w prawo dziwnie buczy ale to chyba sprawa ogumienia . Kłopotliwe postukiwania dobiega z amora gdy wysiadłem z mojej avy i porwałem się do mocnego szarpania za uchwyty(szyne) na bagażnik dachowy w celu zlokalizowania stukotu dźwięk dobiegł z amora .Po stosunkowo krótkim czasie nie wachając się chwili dłużej padłem na kolana ocenić stan owego nicponia amora , ku mojemu zdziwieniu rozdziawilem usta niczym pompowana lala z sex shopu i przymruzylem oczy w tegiej rozkminie tak to był on.... je bany olej wyciekal z tego biednego amora. Biedak był spocony niczym krychowiak po meczu. Wiec mam pytanie czy to może być powód tych igraszek auta i jakże uciążliwego stukotu? Czyżby wymiana amora załatwiła by ta sprawa? Pozdrawiam

matiotw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Otwock
Poprostu w tym tygodniu nie mial czasu i auto odprowadzam w niedziele wieczorem a w poniedzialek bedzie je z rana robil, jak narazie nie mowil o kosztach, poniewaz najpierw zamowi KYB excel-g i zobaczy za ile je bedzie mial a ja chce sie zorientowac ile moze kosztowac wymiana bo te amorki stoja w cenie okolo 200 z groszami on jako mechanik pewnie bedzie mial je taniej dlatego pytam was o koszta wymiany bo chce mniej wiecej wiedziec na jaka sume moge sie szykowac a mechanik koszta powie mi pewnie z poniedzialku rana jak juz zajmie sie robotą i bedzie mial wglad w auto

Ostatnia edycja:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jeszcze pytanko ile mniej wiecej liczy sie za zmiane amortyzatora? 50zł sztuka to wygurowana cena?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Poprostu w tym tygodniu nie mial czasu i auto odprowadzam w niedziele wieczorem a w poniedzialek bedzie je z rana robil, jak narazie nie mowil o kosztach, poniewaz najpierw zamowi KYB excel-g i zobaczy za ile je bedzie mial a ja chce sie zorientowac ile moze kosztowac wymiana bo te amorki stoja w cenie okolo 200 z groszami on jako mechanik pewnie bedzie mial je taniej dlatego pytam was o koszta wymiany bo chce mniej wiecej wiedziec na jaka sume moge sie szykowac a mechanik koszta powie mi pewnie z poniedzialku rana jak juz zajmie sie robotą i bedzie mial wglad w auto
Ja ci powiem i się załamiesz, spytaj mechanika.

matiotw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Otwock
nie rozumiem komar po co takie docinki złośliwe , poprostu utrzymuje rodzine zone i corke 2 letnia a autem dojezdzam do pracy nie chce odwalic fuszerki tylko w miare dobrze naprawic rozwalone amory i licze sie z kazda zlotowka a nie wiem czy zauwazayles ale zblizaja sie powoli swieta i musze rozplanowac wydatki dlatego mnie interesuje ile za to wszystko zaplace...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
nie rozumiem komar po co takie docinki złośliwe , poprostu utrzymuje rodzine zone i corke 2 letnia a autem dojezdzam do pracy nie chce odwalic fuszerki tylko w miare dobrze naprawic rozwalone amory i licze sie z kazda zlotowka a nie wiem czy zauwazayles ale zblizaja sie powoli swieta i musze rozplanowac wydatki dlatego mnie interesuje ile za to wszystko zaplace...

przepraszam, ale to jest silniejsze ode mnie :banghead::banghead::banghead: już więcej nie będę :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ok. Puka przy bujaniu, łącznik. Amortyzator wylany, do wymiany. Nie wiadomo co? Wizyta na SKP. Szarpak, test amortyzatorów oraz ręka diagnosty prawdę ci powie. Resztę stwierdzi mechanik podczas naprawy. Jakbym tyle czasu jedno auto naprawiał, to rodzina świąt by nie miała.

Ostatnia edycja:

matiotw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Otwock
Gdyby ktos byl ciekawy to okazalo sie ze amory odboje i poduszki do wymiany byly amory zalozylem japanparts poduszki kayaby calosc z wymiana kosztowala mnie 800 zl za 2 tylne

Do góry Bottom