• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Avensis II vs v70 II

Marcin 77

Początkujący
Punktów
2
Witam
Tak sie stalo ze stalem sie posiadaczem dwoch aut i jednego sie musze pozbyc i ciezko sie zdecydowac a nie chce strzelic sobie w stope
pierwsze to avensis II 1.8 benzyna 2008r 2008r 212tys nalotu, od pierwszego wlasciciela, z polskiego salonu, pelna historia serwisowa z aso i nieautoryzowanego serwisu, sedan , bida wersja , manualna klima, drugie to volvo v70 II 2.4 benzyna 140km 2007r 260 tys nalotu potwierdzony , import Dania, przebieg potwierdzony ale historia serwisowa juz nie, pełna skóra, obydwa auta z historiami kolizyjnymi, co do usterek to w volvo klima do naprawy ale takiego juz kupilem, teraz czujnik abs, w toyocie przerdzewial wydech, no i korozja podwozia z tylu podono juz by trzeba czyms trysnac chodz mam ja krócej, osiagi obu aut praktycznie takie same chodz toyota jest bardziej czuła na wciskanie gazu, w volvie trzeba to robic wyraznie mocniej do tego dzwik silnika powyzej 3.5rpm niezbyt przyjemny i spalanie wieksze w toyocie do regeneracji reflektory bo nic nie swiecą, wydaje sie byc zrywniejsza ale za to wydaje sie ze latwiej wpada w poslizg, obydwa auta z historiami kolizyjnymi
Co byscie wybrali?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rano na zimnym daj do odciny i potrzymaj tak z 5 minut...:)
Najpierw jednemu, a potem drugiemu...:)
Niech wygra lepszy...:)

Marcin 77

Początkujący
Punktów
2
No i niech inni też to zrobia ze swoimi autami i kupia nowe auta które bedą serwisowac w aso , a małe warsztaty ma bary z kebabem przerobic idac takim tokiem myslenia

Dbanan992

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Luton
Pytasz anonimów z internetu co masz zrobić, które auto masz sobie zostawić to jakich odpowiedzi oczekujesz? Zostaw pierwszego bo lubię cyfrę 1?

Marcin 77

Początkujący
Punktów
2
W celu uzyskania informacji i ich wymiany jest chyba to forum prawda?

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
sam mam V70 taka jak Ty. Auto generalnie bardzo fajne, ale mi osobiście dokucza bardzo miękkie zawieszenie i to, zę jest bardzo nisko zawieszone. poza tym wielkim plusem jest pojemność :D

Marcin 77

Początkujący
Punktów
2
Zgadza sie zawieszenie miekkie ale mam wrażenie że na mokrej nawierzchni przy tej samej predkosci volvo jedzie normalnie a avensis juz wspomaga sie systemem stabilizacji toru jazdy

Do góry Bottom