• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Awaria licznika s klasa W220 3,2 cdi rocznik 2004.

Leszek B

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam. Mam problem z licznikiem. najpierw siadło podswietlenie a za dwa dni wysiadło wszystko tzn podczas jazdy wskazniki zatrzymały sie na swoich miejscach w danej chwili i tak pozostały. Jakby ktos pstryknal zdjecie. Wszystkie wskazowki stoja. Nie ma tez kierunkowskazow, nie dzialaja czujniki parkowania. Po prostu czarny licznik. Prosze o pomoc.

Leszek B

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Dzis odbiore licznik z naprawy to sie okaze w czy rzecz. Oby to był bezpiecznik. Dzieki i oczywiscie dam znac co i jak bylo.

Leszek B

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Juz wszystko działa (podswietlenie). Została wymieniona przetwornica w liczniku (koszt naprawy 500zł). Zatrzymanie sie wskazówek to wina przepalonego bezpiecznika. Po wymianie (prawa strona deski rozdzielczej , strona pasazera bezpiecznik 5A drugi od dołu) wszystko wrócilo do normy. Podziele sie jeszcze swoimi spostrzezeniami. Mozna to zrobic taniej. Przetwornice ( transformator) mozna kupic za okolo 120zl ( do licznikow przed liftem z lirerka A a po lifcie z lirerka B) wymiana to juz kwestia albo samemu albo za male pieniadze u jakiegos elektronika. Do wyjecia licznika potrzebne sa ..wyjmaki" do kupienia na allegro za 2,50 dwie sztuki. Bez nich nie wyjmiesz licznika. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi, jesli w czyms mogłbym pomoc to prosz pisac.

tomros

Nowy
Punktów
0
Witam, mam ten sam problem, tylko że po prawej ani lewej stronie deski nie mam żadnych bezpieczników, pusto; nie ma takiej skrzynki z bezpiecznikami. Gdzie to może być?

Do góry Bottom