• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Awaria oświetlenia Audi a1

Dzaga

Początkujący
Punktów
1
Witam, mam problem z tylną lewą lampa w Audi a1 z 2013r. Zaczęło się od tego, że przepaliła się wtyczka do lampy a konkretnie jeden wtyk, ten którym doprowadzane jest napięcie do lampy. Samochód wyświetlił komunikat “awaria systemu oświetlenia, spalona żarówka światła stopu, kierunkowskazu itp" oprócz tego podczas wciskania pedału hamulca pojawia się taki sam dźwięk jak podczas wbijania biegu wsteczego plus pomimo, że auto jedzie do przodu czujniki parkowania są aktywne i podczas mijania przeszkody piszczą. Chciałem wymienić wtyczkę ale jedyna możliwość jej zakupu to Chiny i przewidywany czas dostawy to koniec maja więc postanowiłem wlutować ten przewód na stałe by uzyskać pewny styk i zapobiec przepalaniu. Pomimo to problem po dłuższej jeździe powraca, mam wrażenie że dzieje się tak na wertepach gdy auto dostaje wibracji.
Może ktoś ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny takiej awarii. Z góry dziękuję za wszytskie podpowiedzi.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Skoro masz podejrzenie ze komunikat zapala sie na wertepach, wiec cos nie laczy,popraw styki wymien zarowke skasuj bledy i obserwoj

Do góry Bottom