badboys12322
Początkujący
Witam męczę się od dłuższego czasu z błędem bogatej mieszanki w moim golfie. Silnik jaki posiadam to 2.0 115 km 85 kw symbol silnika to AQY plus instalacja gazowa. Zostało sprawdzone naprawdę dużo rzeczy sam zacząłem prace w zakładzie mechanicznym ale nie mam już sil na ten samochód . Sprawdzone wtryski w sposób domowy ale leja taka samą dawkę paliwa 89-99 ml . Podmieniony został regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej . Sprawdzane ciśnienia paliwa .Pierwsza sonda lambda bosch nowa . Zamiennik katalizatora nowy .Montowana tulejka na drugą sondę lambda która nic nie pomogła.Podmieniane przepływomierze chociaż nie o takich samych numerach. Filtr z węglem aktywnym podmieniony zero reakcji .Korekty czasu wtrysku są na minusowe czyli mieszanka bogata.Gazownik twierdzi ze to nie jest wina instalacji gazowej założonej przez niego . Jeżdżone na samym paliwie około 300 km zero zmian czyli usterka jest po stronie silnika nie instalacji gazowej .Brak mi słów a bardzo dręczy mnie ten check .Jeżeli spotkał się ktoś z tym błędem lub wie jak podpowiedzieć mi co sprawdzić w jaki sposób bardzo bym był wdzięczny za pomoc .
akurat często ogaraniałem ten silnik.Po pierwsze napisałeś że masz 3 bary na biegu jałowymi tu już jest problem.Powinno być 2.5 bara na jałowym i 3 bary przy odpiętym podciśnieniu z regulatora ciśnienia paliwa.Więc albo masz uwalony regulator albo nieszczelność w podciśnieniu.