• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błąd czujnika momentu obrotowego G269.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
417
Panowie pacjent to vw Touran 1.9tdi 2005.r kojarzę ze tam ten czujnik jest w maglownicy, jeśli mieliście sporą styczność z grupą vag to może kojarzycie ten czujnik czy da się go jakoś wymienić, czy już cały magiel do regeneracji? Sytuacja wygląda tak, po wymianie drążków kier. Końcówek, dwumasy, tulei wahaczy i poduszek silnika została zrobiona geometria i po niej nie zgasła kontrolka kierownicy na desce no to vcds wyczytał mi ten błąd czujnika G269, macie jakieś pomysły, wiązka sprawdzona i wspomaganie jest ale kalibracji nie da się zrobić, bo wyskakuje ten błąd.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Czujnik zintegrowany z maglem
Robiles nastawy podst?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
417
Tak robiłem, i nadal wyskakuje błąd czujnika. Czyli magiel do wymiany. I to jest jedną z tych niestety złych sytuacji wszystkie wymiany części zrobione zgodnie ze sztuką, a tu niespodzianka z czujnikiem, teraz klientowi powiem ze czujnik padł i magiel trzeba wymianiac to wiadomo zapyta kto za to zapłaci... Bo przyjechał sprawnym autem.

Ostatnia edycja:

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Jaki masz dokladnie blad i czym robisz diagnostyke ?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
skąd czujnik bierze dane?
z prędkości pojazdu.
analizuj co i jak było robione i dojdziesz.
nie jestem pewien, ale tu chyba zbierzność nie ma nic do rzeczy, raczej prędkość.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Miałem taka sytuację. Magiel do wymiany. Czujnik jest bardzo czuły i potrafi paść przez niedoładowany aku. Demontaż końcówek przy takim maglu też powinien się odbywać bez użycia młotka...
Że tak powiem... Mądry Polak po szkodzie...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
to młotkowanie też mi chodzi po głowie.
też nie jestem fanem młotka.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Ale przecinaka pewnie tak.

Panowie pacjent to vw Touran 1.9tdi 2005.r kojarzę ze tam ten czujnik jest w maglownicy, jeśli mieliście sporą styczność z grupą vag to może kojarzycie ten czujnik czy da się go jakoś wymienić, czy już cały magiel do regeneracji? Sytuacja wygląda tak, po wymianie drążków kier. Końcówek, dwumasy, tulei wahaczy i poduszek silnika została zrobiona geometria i po niej nie zgasła kontrolka kierownicy na desce no to vcds wyczytał mi ten błąd czujnika G269, macie jakieś pomysły, wiązka sprawdzona i wspomaganie jest ale kalibracji nie da się zrobić, bo wyskakuje ten błąd.
Do wymiany .Szkoda czasu.

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Da jak sie ma sprawny.

Do góry Bottom