• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błędny Poziom Paliwa na komputerze Poziom Paliwa się Blokuje

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Od czterech miesięcy w aucie renault modus benzyna 2004r kiedy je tankowałem i na wyświetlaczu elektronicznym pojawiały się żółte cegiełki z poziomem paliwa to po wyjeżdżeniu tej benzyny jedne cegiełki bardzo długo nie znikały a z kolei inne bardzo szybko znikały tak że zawsze trudno było mi zrozumieć ile mam tego paliwa ale największy problem pojawił się ostatnio bo poziom paliwa stanął na trzech cegiełkach mimo że paliwa było na poziomie rezerwy (czyli jedna czerwona cegiełka powinna się palić). Pomyślałem pojeżdżę na nierównościach może się ten pływak w baku odblokuje - nie pomogło , do tankowałem 12litrów i z poziomu trzech cegiełek (ten zablokowany) wskoczył na poziom czterech cegiełek czyli chwilowo się odblokował. Pomóżcie mi i powiedzcie co zrobić żeby się ten poziom nie blokował jak to naprawić

Załączniki

• pliki 004.jpg
    pliki 004.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 1

edek85

SuperMechanior
Punktów
30
Od czterech miesięcy w aucie renault modus benzyna 2004r kiedy je tankowałem i na wyświetlaczu elektronicznym pojawiały się żółte cegiełki z poziomem paliwa to po wyjeżdżeniu tej benzyny jedne cegiełki bardzo długo nie znikały a z kolei inne bardzo szybko znikały tak że zawsze trudno było mi zrozumieć ile mam tego paliwa ale największy problem pojawił się ostatnio bo poziom paliwa stanął na trzech cegiełkach mimo że paliwa było na poziomie rezerwy (czyli jedna czerwona cegiełka powinna się palić). Pomyślałem pojeżdżę na nierównościach może się ten pływak w baku odblokuje - nie pomogło , do tankowałem 12litrów i z poziomu trzech cegiełek (ten zablokowany) wskoczył na poziom czterech cegiełek czyli chwilowo się odblokował. Pomóżcie mi i powiedzcie co zrobić żeby się ten poziom nie blokował jak to naprawić
pływak do sprawdzenia

Jarosławś

Początkujący
Punktów
0
Jak się sprawdza ten pływak Czy mam wyjeździć paliwo do końca i Czy powinno się odłączyć akumulator od auta zanim zacznę tam grzebać. Proszę o jakieś rady w załączniku zdjęcie pływaka od mojego auta

Jak się dostać do tego pływaka Czy mam wyjeździć paliwo do końca i Czy powinno się odłączyć akumulator od auta zanim zacznę tam grzebać. Wiem że w bagażniku mam taką plastikową klapkę (załączone zdjęcie) pod którą będzie się znajdować ta pompa. Proszę o jakieś rady w załączniku zdjęcie pływaka od mojego auta. Czy dostanie się do tego pływaka i wymiana jego jest trudną rzeczą z którą lepiej iść do mechanika

Już sprawdziłem klapka która się znajduje w bagażniku służy do odkręcania przewodów bo pompa paliwa przez nią nie wyjdzie więc trzeba odkręcić bak mam rację

Załączniki

• 11.jpg
    11.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 2
  • 11.jpg
    11.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 0
  • 1111.jpg
    1111.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 0
  • ccdb41807663e4damed.jpg
    ccdb41807663e4damed.jpg