• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błagam, pomóżcie!

lalala210

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie,

na wstępie chciałam wspomnieć, że nie jestem mechanikiem, co więcej jestem dziewczyną.. :) mam ogromny problem z moim autem, a mój mechanik rozkłada już ręce.. Dlatego proszę, nakierujcie mnie co jeszcze trzeba sprawdzić.

Seat Ibiza, 1.6 diesel, 2010r.

Dymienie podczas postoju, pokazuje mi spalanie około 2,5/100, a normalnie jakieś 0,4-,07, silnik chodzi nierówno, trzęsie nim. W całym aucie śmierdzi spalinami :( Podczas redukcji biegów, gdy wciskam pedał sprzęgła, samochód gaśnie. Po jednym dniu problem znika sam, auto działa bez zarzutu, po czym po jakimś tygodniu dokładnie taka sama sytuacja. I tak w kółko.

Przy tym nie świeci się żadna kontrolka.

DPF regenrowany, kiedy oddawałam do reklamacji, cały czas twierdzono, że nie był w ogóle zapchany.
EGR czyszczony.
Było robione jeszcze jakieś programowanie czegoś tam związanego z DPF (przepraszam za brak konkretów).

Mój mechanik już nie ma pomysłu :(

Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Zmień mechanika bo ten sobie nie radzi. Ktoś tu z forum jest z Krakowa?

jestem :)

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
ja myśle tak jak Toomii jak jesteś młoda i ładna to może okaże się, że jestem z Krakowa;D
tylko nie pisz, że smoczyca jesteś;p
to może się umówimy jutro niedziele więc na jakąś kawe bo bardzo ciekawi mnie twój problem?;p

lalala210

Początkujący
Punktów
0
Wtryski były sprawdzane, jeden został już zregenerowany i teraz są ok. Był podłączony pod komputer i nic nie wychodzi :(

Do góry Bottom