Witam serdecznie,
na wstępie chciałam wspomnieć, że nie jestem mechanikiem, co więcej jestem dziewczyną..
mam ogromny problem z moim autem, a mój mechanik rozkłada już ręce.. Dlatego proszę, nakierujcie mnie co jeszcze trzeba sprawdzić.
Seat Ibiza, 1.6 diesel, 2010r.
Dymienie podczas postoju, pokazuje mi spalanie około 2,5/100, a normalnie jakieś 0,4-,07, silnik chodzi nierówno, trzęsie nim. W całym aucie śmierdzi spalinami
Podczas redukcji biegów, gdy wciskam pedał sprzęgła, samochód gaśnie. Po jednym dniu problem znika sam, auto działa bez zarzutu, po czym po jakimś tygodniu dokładnie taka sama sytuacja. I tak w kółko.
Przy tym nie świeci się żadna kontrolka.
DPF regenrowany, kiedy oddawałam do reklamacji, cały czas twierdzono, że nie był w ogóle zapchany.
EGR czyszczony.
Było robione jeszcze jakieś programowanie czegoś tam związanego z DPF (przepraszam za brak konkretów).
Mój mechanik już nie ma pomysłu
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
na wstępie chciałam wspomnieć, że nie jestem mechanikiem, co więcej jestem dziewczyną..
mam ogromny problem z moim autem, a mój mechanik rozkłada już ręce.. Dlatego proszę, nakierujcie mnie co jeszcze trzeba sprawdzić.Seat Ibiza, 1.6 diesel, 2010r.
Dymienie podczas postoju, pokazuje mi spalanie około 2,5/100, a normalnie jakieś 0,4-,07, silnik chodzi nierówno, trzęsie nim. W całym aucie śmierdzi spalinami
Podczas redukcji biegów, gdy wciskam pedał sprzęgła, samochód gaśnie. Po jednym dniu problem znika sam, auto działa bez zarzutu, po czym po jakimś tygodniu dokładnie taka sama sytuacja. I tak w kółko. Przy tym nie świeci się żadna kontrolka.
DPF regenrowany, kiedy oddawałam do reklamacji, cały czas twierdzono, że nie był w ogóle zapchany.
EGR czyszczony.
Było robione jeszcze jakieś programowanie czegoś tam związanego z DPF (przepraszam za brak konkretów).
Mój mechanik już nie ma pomysłu

Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.