• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Błotnik do Lupo czy Lupo 3L???

Punktów
0
Witam, w niedawnej stłuczce dość mocno ucierpiał lewy błotnik w VW Lupo, mechanik nie podejmie się klepania, trzeba zamówić nowy. Przejrzałam allegro, ale tam każdy w pasującym kolorze jest do Lupo 3L, albo seata Arosy. I tu moje pytanie; czy błotnik z Lupo 3L będzie pasować do zwykłego Lupo 1.0? Ze zdjęcia ciężko wywnioskować, ale jak dla mnie wyglądają bardzo podobnie. Mimo wszystko nie chce się natknąć na zakup złego błotnika.
I kolejne pytanie, jeśli kupię w innym kolorze, to jakie są mniej więcej ceny lakierowania takiego błotnika w okolicach Lublina? Czy lepiej zamówić nowy i dać do lakierowania?
Pozdrawiam :)

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Witam, w niedawnej stłuczce dość mocno ucierpiał lewy błotnik w VW Lupo, mechanik nie podejmie się klepania, trzeba zamówić nowy. Przejrzałam allegro, ale tam każdy w pasującym kolorze jest do Lupo 3L, albo seata Arosy. I tu moje pytanie; czy błotnik z Lupo 3L będzie pasować do zwykłego Lupo 1.0? Ze zdjęcia ciężko wywnioskować, ale jak dla mnie wyglądają bardzo podobnie. Mimo wszystko nie chce się natknąć na zakup złego błotnika.
I kolejne pytanie, jeśli kupię w innym kolorze, to jakie są mniej więcej ceny lakierowania takiego błotnika w okolicach Lublina? Czy lepiej zamówić nowy i dać do lakierowania?
Pozdrawiam :)

1. Tak
2. Nie wiem
3. Moim zdaniem lepiej nowy i do lakierowania. Używany zawsze będzie miał jakieś rysy itd. Na szrotach nie przechowują ich owiniętych w folię bombelkową :)

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Błotnik do Lupo 3L jest aluminiowy. Nie wiem czy jest identycznie mocowany.
A swoją drogą, skoro mechanik to ogarnia, to niech załatwia części. Ty masz prawo się na tym nie znać a często diabeł tkwi w szczegółach.

Do góry Bottom