• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bardzo pilnie poszukuje napinacz łańcucha rozrządu do passata B5 1,8 T

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Jak powyżej gdyby ktoś miał i mógł sprzedać mi napinacz łańcucha rozrządu do passata B5 1,8 T
Chodzi mi o używany orginał o nr. 058109217B. Szukam dlatego tutaj bo nigdzie takiego nie mogę znależć. Prośba wielka o zbędne wiadomości i hejtowanie :) Dziękuje :)

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
Wiem panowie ze kupie, tez przegladalem te strony, dzieki za linki. Problem tkwi w tym iz moj nowy mechanik u ktorego jestem pierwszy raz i robi mi z autem juz na samym poczatku mi zapowiedzial ze nie wklada tych tanich zamiennikow bo to nic nie warta. Ze ma zle doswiadczenia z tymi zamiennikami. Szczerze wiem o czym mowil bo mi tez zamiennik febi przetrwal tylko rok i go trafilo. A byl nowy ze sklepu. Dlatego tez mechanik powiedzial mi za on wklada uzywki tylko ze orginalne, bo te zamienniki nie maja sensu. Wiec mam rece zwiazane bo nie ma nigdzie na szrotach a dzwonilem chyba do 100 szrotow orginalnych uzywanych napinaczy. Mozecie mi polecic naprawde jakis dobry zamiennik ? lub macie jakis namiar na orginala uzywke? Nowy orginal kosztuje ponad 940 zl wiec nie malo... Z gory dziekuje

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
wlasnie swaga nie mialem nigdy tylko febi. Ale mowa ze febi a swag to to samo. Mi tez sie nie widzialo zeby dawac uzywke do rozrzadu ale on zapewnial ze orginal nawet uzywany jest lepszy niz te zamienniki, hmm

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
hmmm no nie mam gwarancji zadnej. A gdzie polecacie bym kupil tego SWAGA ? sklep z czesciami ? bo slyszalem ze np na allegor to moge trafic na podrobe ?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Powinno się wymienić napinacz ,łańcuch i wałki, bo koła łańcuchowe też zużyte a najlepiej wymienić auto na coś normalnego ;) :D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
O TYM MYSLISZ??

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
tak, tylko wy panowie jako specjalisci w mechanice wiecie jakie robia ,, dzisiejsze samochody,, Te stare kreca po 300-400 tys i wiecej a nowe to chyba nie ma szans zeby przejechaly tyle :) Dziekuje za dorady bo juz nie wiedzialem czy mam kupic ten orginalny za 940 czy wlasnie nad tym SWAGiem myslalem.

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
tak czytalem, dziekuje. A sadzice ze jest jakas roznica jesli zamowie tego SWAGA przez internet a nie pojade do sklepu po niego osobiscie ?

kamil03

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
kraków
Ja mam taką rade dla ciebie chce składać na używanym niech kupi sam. Potem będziesz miał przejścia jak coś się rozwali. Jak jestes zainteresowany używką moge sprawdzić jutro, ile możesz za niego dać ?

Zbyszek1983

Uczestnik
Punktów
2
No właśnie tez o tym myślałem ze jak ja zamówie jakis zamiennik i potem sie posypie to będzie oczywiście moja wina. Rozumiem ze używka oryginalna i w stanie dobrym ? Wiem ze za używke oryginalna na szrocie chcieli 100 zl, tylko ze ten napinacz miał wtyczkę do raz rozrządu i u mnie nie podejdzie. Ile Ty cenisz te używke i w jakiej kondycji ta uzywka ?

Faz rozrządu oczywiście :)

Do góry Bottom