• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

berlingo 1.6 16v brak mocy przy ruszaniu

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
witam panowie i panie mam zagwozdkę z moim z autem .
problem z ruszaniem z dołu przy ruszaniu. dławi się a mianowicie opóźnienie na reakcję pedału gazu przyśpiesza z opóźnieniem ,po przekroczeniu 1700pmr jedzie normalnie .spalanie w normie .brak błędów rozrząd sprawdzony i wymieniony ,ciśnienie paliwa sprawdzone kompresja t ,cewka wymieniona ngk .świece ,sonda przed katem ,przepustnica nowa ,czujnik map ,temperatury sprawdzony kolektor ssący wydech odpięty ,sterownik silnika drugi .ręce mi opadają na te auto i brak mi pomysł ,akumulator podkładany inny .paliwo zmienione dawałem środek do czyszczenia wtryskiwaczy .a one jak zaczarowane foch .nie szarpie nie strzela hamulce nie trzymają .

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Też tak myślę...a co uraziłem?jesli tak to Przepraszam.Myslalem ze masz troche poczucie humoru...nie przejmuj sie to tylko samochód.
a tak na poważnie moze coś z podcisnieniówkami jest cos nie tak? moze gdzies ktoras zamieniona jest miejscami albo nie podpieta..

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
ten silnik jest tak prosty jak cep jest tylko map sensor i tyle ten problem ma wielu ludzi z tym silnikiem.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
to samo z map. nawet jak kupiłeś boscha w ori, to nie znaczy że jest to bosch w ori.
-jeszcze jedno:
to nie jest ten silnik w którym można sie bawić rozrządem po cztery zęby na wale?

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
zamówię jeszcze jeden map i zobaczę czy coś da

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
no i podbijam map nowy NGK i dalej brak dołu .dziś spojrzałem na licznik a tam 198000 może zaworki z słabo trzymają .co zauważyłem jak schodzi z obrotów to dopala w wydechu przy schodzeniu z obrotów

Do góry Bottom