• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bezkluczykowy Ford Fiesta mk6

Ujmik

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnowskie Góry
Witam! Mam problem z Fiesta 2016r. 1.4cm3.Na środkowym wyświetlaczu widnieje komunikat uszkodzony uklad kierowniczy. Samochód nie widzi kluczy, nie uruchamia się do pozycji zapłonu pomimo iż klucze są sprawdzone i w 100% sprawne.Bezpieczniki sprawdzone i wszystko jest OK. Czy ktoś może zetknął się z takim przypadkiem?

Poprawka Fiesta mk7 !!!

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
579
Miasto
Podkarpacie
Przyłóż klucz do pętli służącej do kodowania . Jeśli zagada to masz uszkodzoną jedna z dwóch anten w kabinie .

Ujmik

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnowskie Góry
Sprawdzałem klucz przykładając go w wyznaczone miejsce na kolumnie kierowniczej (miejsce na stacyjkę). Nie mając pewności czy to wszystko zostało prawidłowo wykonane ściągnąłem obudowę kierownicy i przyłożyłem klucz do czytnika. Brak efektu.

Ps. Akumulator sprawdzony, naładowany i również dla próby odłączony. Bez zmian.

Ostatnia edycja:

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Centralny zamek działa z pilota? czym sprawdzałeś że transponder w klucze sa ok? Jeśli to wszystko sprawne to rygiel padł albo BSI, miałem to w Ford Kudze. Bez zapłonu nie sprawdzisz status immo no chyba że masz abritusa, z tego co pamietam on mi wczytywał status .

Ostatnia edycja:

Ujmik

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnowskie Góry
Piloty w kluczach dzialaja (centralny pracuje) , transponder również (sprawdzone na sprzęcie do odczytu kluczy). Samochód krajowy, udało mi się uruchomić zapłon zwierając jeden z przekaźników.

Boleknh

Nowy
Punktów
0
Cześć mam to samo, w jaki sposób włączyć zapłon? Mam zablokowana kierownice najwyborniejsze mogę przepchnąć z miejsca w którym stoi, jakie przekaźniki należy zewrzeć? Dziękuje za pomoc

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Przyciskiem "start " . Co tam chcesz zewrzeć? Blokada kiery też mogła się posypać i też będzie info takie samo na wyświetlaczu .

Boleknh

Nowy
Punktów
0
Przy próbie odpalenia auto wyświetliło komunikat Awaria układu kierowniczego serwis natychmiast
Teraz jest tak ze otwieram auto i działa bezkluczykowe otwieranie ale przy próbie włączenia zapłonu nie reaguje, wiec nie zapalają się kontrolki i blokada kierownicy nie puszcza, auto stoi w miejscu gdzie nie mam jak wjechać laweta, nie mogę odblokować kierownicy, sprawdziłem
Aku bezpieczniki baterie w pilocie wszystko ok

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Jeśli blokada kierownicy nie puści auto nie będzie miało zezwolenia na rozruch... Poza tym laweciarze mają specjalne rolki na których bez spiny przepchasz auto. A kolejne..przekaźnik główny silnika sprawdź

Kamil G.

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
32
Miasto
Świętokrzyskie
Odgrzeje temat trafiła do mnie fiesta MK7 na brak możliwości włączenia zapłonu system keylless.kluczyki sprawne.bezpieczniki całe . Na desce komunikat o awarii układu kierowniczego centralny zamek działa . Podpowie ktoś gdzie szukać przyczyny.

Do góry Bottom