• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bezprzewodowe lampy latarki warsztatowe

maniakaut

Bywalec
Punktów
5
Hej co polecacie z firm i modeli tak do 100 pln ?
Kiedyś używałem podłużnej świetlówki zasilanej 220 V. Wadą przewód ingerujacy w położenie oraz stwarzający ryzyko potknięcia, obracający się stale haczyk, oślepianie. Brak autonomii.
Później czołówki, ale odstaje ona od czoła zatem haczy się często, a niektórych trudniej dostępnych miejscach nie uzyskuje się wystarczającego oświetlenia. Poza tym w upale jest nie komfortowo.
Aktualnie jest olbrzymi wybór lamp zasilanych akumulatorkami. Preferuję konstrukcje lampy o konstrukcji podłużnej, ale świecącej nie szerzej niż na 90-120 stopni. Wstępnie wybrałem do zakupu budżetowy, ale dobry jakościowo produkt Parkside:
w niezłej cenie 35 pln. Uwaga Januszostwo sprzedaje toto w sieci po 2-3x więcej.

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Ja używam tylko czołowej bo najlepiej , dwie ręce pracują. Były już przeróżne marki europejskie . Jedne na baterie inne na ładowanie . Niektóre za duże za krótki czas pracy baterii. I tak od 2 lat jadę na latarce z chin za 55 zł. Bateria trzyma przynajmniej 5 godzin ciagłej pracy niezniszczalna , nie odstaje , wymienna bateria, usb typu c. Pasek mógłby być lepszy. Posiada magnes .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Używałem Benerów ale to pułap cenowy X3. Teraz philipsy ale tylko dlatego, że są mniejsze i lżejsze. Modelu nie pamiętam ale niebieska obudowa z pokrętłem z boku

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja kupiłem ,a tak z ciekawości ,w Dino za 15 zł ,czołóweczke,ale pasmową cieniutka ...ale bardzo dobrze świeciła
Plus do tego był przewód do ładowania .
Minus był taki że szybko się rozładowywała ale szybko się naładowywała .
Nic nie chaczyło i nie przeszkadzało a w niektórych momentach nie wiedziałem że ją mam na głowie

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Ja używam z Bernera tych małych co wyglądają jak marker. Dają rade, mała wszędzie wciśniesz.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138

Nic lepszego nie kupisz
Ma miejsce na dwa ogniwa 18650( w zestawie jest jedno 2000mah czyli na jednym ogniwie też działa )
Można kupić o pojemności 3400mah co przy dwóch takich ogniwach daje cały dzień święcenia ,nie wiem jak Wy używacie latarek które świecą 2h ,a może wiem bo sam tak używałem ...
Ogniwa są łatwo wyjmowane więc można ładować je w zewnętrznej ładowarce czyli mając 4 ogniwa nigdy nam nie zabraknie światła ( oczywiście można ładować normalnie ładowarka ,mało tego ma wyjście USB i można używać jej jak powerbanku)
Nie ma głupich funkcji w stylu miganie czy jaśniej ,ciemniej ( tzn ma przyciemnianie ale osobnym włącznikiem ,zrobione tak jak trzeba )
Ma mocny magnes
Ma mocne światło .
Można złożyć i wsadzić do kieszeni .
Lub założyć złożona na ogrodniczki i sama świeci nam .
Jest wytrzymała spada kilka razy dziennie nawet do płynu .
Jest tania czyli jak zniszczysz lub pojedzie pod autem to nie szkoda

maniakaut

Bywalec
Punktów
5
dzięki Koledzy !

Oczywiście czas świecenia na trybie w ok 70 lm to minimum 10 h bo przecież dzień pracy to min 8 h a bywa i 12h.
Mam już latarkę z pierwszego wpisu, ale jak to i innych producentów często brak info o czasie świecenia w podst trybie.
Stąd po sprawdzeniu przy min sile światła lampka wyłącza się po ok 4-5 h co ją eliminuje. Poza tym potencjometr obrotowy jednak zużyje się szybciej niż przycisk. Ten drugi też będzie zawsze łatwiej wymienić i łatwiej dokupić.

Oponuje jednak za lampą nie na głowę i tylko w postaci podłużnej, gdyż coraz więcej aut, w których mało miejsca na głowę, a już nie wspomnę o dłoni.

Podawajcie konkretne linki i foty, nikt nie będzie odgadywał, który produkt macie na myśli... bo to nie możliwe :)

Szukamy dalej !

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Plus
Pierwsza używana już z 5 lat druga jako uzupełnienie od 2 lat .
Nic się nie psuje. Paręnaście upadków do kanału przeżyły.
Koledze niefortunny upadek zniszczył taką.

Do góry Bottom