• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw 318d e46 kontrolka DDE slabnie, nie reaguje na gaz, po chwili gasnie

Buko06

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Auto bmw 318d e46. Normalnie odpala, jadac, nagle podczas jazdy delikatnie podszarpuje, tylko w zakresie obrotow ponizej 2tys, po czym za chwile zapala sie spirala DDE, auto nie reaguje na pedal gazu predkosc spada auto po chwili calkowicie gasnie. Odpala odrazu bez problemu po czym dalej mozna normalnie jechac. Problem wystepuje przy pelnym baku paliwa. Dzieje sie to powiedzmy 2-3x na przejechane 200km.
Bledy na kompie 4560, 4590 i plus blad swiec na 3cylindrach(sygnal nie ciagly).
Filtr paliwa wymienilem. Ja obstawiam pompe progowa bo objaw taki jakby odcielo paliwo i po wypaleniu resztek auto gasnie. Tylko czy uszkodzona pompa odrazu po odpaleniu by dzialala?
Z internetu wyszukalem ze moze to byc czujnik listwy cr, czujnik cisnienia, pompa progowa, zbiornikowa. Wtryski wykluczam chyba. Ktos pomoze czy inpa da sie konkretnie zweryfikowac uszkodzenie jezeli ono wystepuje raz na jakis czas? Poleci ktos mechanika z warszawy?

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Po pierwsze łaskawy pan mógłby opisać dokładnie błędy bo nikt nie ma w głowie wszystkich opisów. Po drugie podstawowa diagnostyka komputerowa W tym wypadku w kilka minutvda odpowiedz co jest powodem problemów z autem. Od razu uprzedzę twoje zarzut- odczytanie błędów to nie diagnostyka.

Buko06

Początkujący
Punktów
0
4560(wedlug mojego programu-nieznany kod usterki) wedlug google- blad cisnienia na listwie CR cisnienie zbyt niskie
4590-(nieznany kod usterki) google regulacja cisnienia listwa cr cisnienie minimalne nieosiagniete.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Kazdy ogarnięty mechanik postawi ci diagnozę z pewnością graniczącą 100% w ciagu max pol godziny.

Buko06

Początkujący
Punktów
0
Spoko mam taka nadzieje bo z doswiadczenia jak i google wiem ze 90% mechanikow wymienia przy tych bledach rzeczy nie trafnie :)

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Idąc Twoim tokiem rozumowania 90% fachowców na tym forum udzieli Ci nietrafnej porady. Wiec radź sobie sam bo jestes najmądrzejszy. Przychodzi nowy i zaczyna od obrażania. Żenada

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Może być zawór, filtr, pompka, pompa,syf w baku i w układzie, ale wróżki już wymarły i nikt nie da ci w 100% trafnej odpowiedzi odczytujac błędy. Próbuj, wymieniaj albo oddaj do kogos kto zajmuje i ma sprzęt do CR

Do góry Bottom