• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw 5gt xdrive 530d rozjezdzaja sie korekty wtryskow

krisoki

Początkujący
Punktów
0
Witam od grudnia walcze z rozjezdzajacymi sie korektami wtryskow w BMW 5Gt xdrive z 2014r 530d. Po regeneracji wtryskow jezda na 4 dni i znow to samo szarpie i nie roqna praca silnika korekty szlak trafia. Mam ju nowy kolektor,egr,chlodnczke, sonde, koncowki wtryskow i z 4 filtr paliwa i dalej to samo. 4 dni jazdy po ustawieniu wtryskow i powrot do mechanika. Chlop sie stara szuka i nic . Pomcy Kris

krisoki

Początkujący
Punktów
0
W którą stronę? Brak ropy w ecu? Jakas aktualizacja softu robiona? Soft nie grzebany nic?
Aktualizacja nie byla robiona, soft nie ruszany ale mechanik mial wgrac teraz fabryczne ustawienia ale i tak nie pomoglo. Co do wtryskow w ktora strone dam znac w środę bo przysle mi wydruk. Kurcze kupilem i nie jeżdżę tj jezdze pi 4 dni. Slyszalem od A.Kuniec by zrobic aktualizacje ale czy to cos da ?

krisoki

Początkujący
Punktów
0
Pytanie ktory to 1 wtrysk ten od kola zamachowego czY od strony chlodnicy. Mechanik sprawdza jeszcze przewody i czujnik walka bo aktualizacja nic nie dala. Tak sie rozjezdzaja wtryskii w załączniku wykresy.
Automatyczne połączenie postów:

Ciśnienie w cylindrach na początek.
Cisnienie raczej ok bo przez 4 dni jezdzi jak malina i po 4 dniach po 100 moze 200 km zapalam silnik i znow to samo

Załączniki

• IMG_12821.jpg
    IMG_12821.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_12801.jpg
    IMG_12801.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_12811.jpg
    IMG_12811.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 23

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
585
Ciśnienie w cylindrach na początek.
Ty, patrz o tym samym pomyślałem w pierwszym odruchu.
Z dwa trzy lata na forum...i tak myślę warsztat śmiało mogę otwierać.

Cisnienie raczej ok bo przez 4 dni jezdzi jak malina i po 4 dniach po 100 moze 200 km zapalam silnik i znow to samo
Nawet tak nie pisz do slawka1.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
254
Miasto
Gorzów Wlkp
Tak sie rozjezdzaja wtryskii w załączniku wykresy.
No wiesz, od grudnia walczycie z czym? Z tymi korektami? Chłopie, korekty wtryskiwaczy załączone tutaj są w normie. O ile się nie mylę z pamięci, to tam jest tolerancja od -5 do +4 lub odwrotnie, co nie zmienia faktu, że są w normie.

No może cylinder 5 lekko poza

Przepraszam, nr 5-cyl 2

Pytanie ktory to 1 wtrysk
Od przodu

W związku z ogólna krytyka na forum większości treści wklejam gotowca- tak na szybko.
I mam pytanieczy za każdym razem korekty wyglądają tak samo ? Czy te spadki choć niewielkie objawiają się na innych cylindrach?

Ostatnia edycja:

krisoki

Początkujący
Punktów
0
No wiesz, od grudnia walczycie z czym? Z tymi korektami? Chłopie, korekty wtryskiwaczy załączone tutaj są w normie. O ile się nie mylę z pamięci, to tam jest tolerancja od -5 do +4 lub odwrotnie, co nie zmienia faktu, że są w normie.

No może cylinder 5 lekko poza

Przepraszam, nr 5-cyl 2

Od przodu

W związku z ogólna krytyka na forum większości treści wklejam gotowca- tak na szybko.
I mam pytanieczy za każdym razem korekty wyglądają tak samo ? Czy te spadki choć niewielkie objawiają się na innych cylindrach?
Są spadki i róznice na innych.

Są spadki i róznice na innych.
Dzieki za i fo i 1 wtrysku. Sprawdzi.my jeszcze te ciśnienie i dam znac. Dziękuję za cierpliwosc. A i okazalo sie ze zle kodowal od rozrzadu a nie od przodu moze to pomoze..

Ostatnia edycja:

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Po tych korektach to wszystkie do wymiany. Jak jest dobry wtrysk to ma okolice 0. Max korekty do 1.7 + -. Wyciągnij regulator ciśnienia paliwa na pompie cr i zobaczy czy nie ma opiłków. W BMW w każdym cylindry liczy się do koła zamachowego czyli przy kole jest ostatni czyli u cb 6.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom