XMARIO
SuperMechanior
na te e39 pewnie też szkoda prądu.
idę o zakład, że koleś wyśmieje każdą wycene profesjonalnej naprawy.
idę o zakład, że koleś wyśmieje każdą wycene profesjonalnej naprawy.
To ja Ci powiem kto, youtube.sory, tak mnie wzięło bo ostatnio zostałem kilka razy wyśmiany przy wycenach.
-tylny zawiech volvo s80
-sprzęgło cr-v z 2008r.
-przedni zawiech w e36
- a nawet wymiana świec w octavi benz.
i tak sie zastanawiam- kto tym ludziom robi te samochody
I tu popełniłeś błąd. Trzeba było razem ze zwrotnica odłożyć na bok i później tak samo zamontować.zdemontowałem całą zwrotnicę z półosią wybiłem ten jeba## przegub
I tu popełniłeś błąd. Trzeba było razem ze zwrotnica odłożyć na bok i później tak samo zamontować.
Mnie już klienci nauczyli, że nie ma sensu robić więcej niż ustalone.

Nom w moim przypadku 20 ton moja nie dała rady, ale palnik na Propan i młot ruszyły gadaIle razy trzeba było z całą kolumna mcphersona wyciągnąć.
Kiedyś jeden garazowiec przyniósł mi zwrotnicę z przegubem (półos zdjęta) od Fabii. Za diabła nie mogli przegubu wybić - przegub był do wymiany więc go już ładnie młotkiem traktowali.
Wzięliśmy na prasę 16T. Prasa nie dała rady, więc spławiliśmy chłopaka.
Co się potem dowiedzialem:
Zabrał to na większą prasę. Też bez sukcesu. Walenie młotem zero efektu.
Ostatecznie wzięli palnik acy i wypalili przegub razem z częścią łożyska.
Ładnie uparty był![]()
A używana zwrotnica może z 7 dych. Szkoda czasu nieraz.Ostatecznie wzięli palnik acy i wypalili przegub razem z częścią łożyska.
właśnie to samo chciałem dopisać do swojego postaA używana zwrotnica może z 7 dych. Szkoda czasu nieraz.

Przejedź się po okolicy to zobaczysz kto...i tak sie zastanawiam- kto tym ludziom robi te samochody

a nie kur...wa wybiją młotem i tak samo wbiją...
a cena zasadniczo wszędzie ta sama...
Dlatego też odprawiłem klienta. Pękła by przy walce i bym kupował inna za frajer.A używana zwrotnica może z 7 dych. Szkoda czasu nieraz.

hehe...no i weź teraz rusz tylny zawiech w e39