• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW e46 320d nie odpala

Viola 331

Nowy
Punktów
0
Dobry wieczór .
Pierwszy raz na forum ☺️Szukam pomocy a raczej porady .
Dwa tyg temu zakupiłam BMW e46 320d 2.0 diesel 2000 rok 136km. Od samego początki mam z nią problemy , kupując wiedziałam ze ma problem z turbina - była zle podłączona .
Mam problem tego typu , ze nie odpala . Rano odpala od strzała nawet nie zakopci, przejadę się nią , stanę minie godzinka chce zapalić a ona kreci kreci , dymi jak .... ‍♀️ I to wszystko . Sprobuje z 4 razy i akumulator pada . Za następna godz akumulator kreci ale to już resztkami sił. Dzisiaj sąsiad obok z garaży chciał mi pomoc na kable i nic - czy za słaby miał akumulator ? Kilka razy odpalam ja na Plaka to bez problemu od razu .
zdarza się jej poszarpującymi jakby lapala powietrze , ale jak się ja przepali to leci.nie dopuszczam ,żeby była rezerwa .
Poza tym muszę co jakiś czas dolewać wody , gdzieś ja gubi. Co moze być przyczyna ?
Poradzicie coś ? Bo już nie mam do niej siły .

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Dobry wieczór .
Pierwszy raz na forum ☺️Szukam pomocy a raczej porady .
Dwa tyg temu zakupiłam BMW e46 320d 2.0 diesel 2000 rok 136km. Od samego początki mam z nią problemy , kupując wiedziałam ze ma problem z turbina - była zle podłączona .
Mam problem tego typu , ze nie odpala . Rano odpala od strzała nawet nie zakopci, przejadę się nią , stanę minie godzinka chce zapalić a ona kreci kreci , dymi jak .... ‍♀️ I to wszystko . Sprobuje z 4 razy i akumulator pada . Za następna godz akumulator kreci ale to już resztkami sił. Dzisiaj sąsiad obok z garaży chciał mi pomoc na kable i nic - czy za słaby miał akumulator ? Kilka razy odpalam ja na Plaka to bez problemu od razu .
zdarza się jej poszarpującymi jakby lapala powietrze , ale jak się ja przepali to leci.nie dopuszczam ,żeby była rezerwa .
Poza tym muszę co jakiś czas dolewać wody , gdzieś ja gubi. Co moze być przyczyna ?
Poradzicie coś ? Bo już nie mam do niej siły .
Bez podłączenia pod kompa i zczytanie błędów to na cud nie licz, ciężko trafiać co to może być.

Viola 331

Nowy
Punktów
0
Bez podłączenia pod kompa i zczytanie błędów to na cud nie licz, ciężko trafiać co to może być.
Pod kompa podłączana była dwa razy , pokasowane miała błędy bo miała ich trochę ....
od tamtego momentu jest o niebo lepiej ale i tak coś nie hula

Skoro NA PLAKA odpala, to znaczy że jest problem z układem paliwowym. Oddać do warsztatu i niech lokalizują problem.
Czyli to nie musi być problem z akumulatorem ?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Pod kompa podłączana była dwa razy , pokasowane miała błędy bo miała ich trochę ....
od tamtego momentu jest o niebo lepiej ale i tak coś nie hula

Czyli to nie musi być problem z akumulatorem ?
To podaj jakie błędy ma, bo na pewno jakieś zostały po kasowaniu po przednich...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Co za błędy może mieć taki stary kapeć ?:) Przecież to ,,analog,, :)

Viola 331

Nowy
Punktów
0
Swoją drogą nie bardzo rozumiem, czym kierują się ludzie kupując takie RARYTASY ( bez urazy ).
Ehhhh to nie był moj pomysł .... ale była jak za darmo .... sprzęt w środku ma drożdży niż ona sama....
Swoją droga teraz to ona wyglada ,włożyłam w nią dużo pracy i czasu i chciałabym ,żeby jeździła ☺️

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Tam najsłabszym ogniwem jest raczej pompa wtryskowa,jeśli tak jest,nie będzie tanio,o ile pamiętam dobrze,jeszcze z 7-8 lat temu nowa kosztowała ok.5000 zł,regeneracja jej nie zawsze przynosi dobre efekty,miałem kiedyś Mercedesa ,na plaku odpalał,bez ni ch...,pompa była winna.

Viola 331

Nowy
Punktów
0
Tam najsłabszym ogniwem jest raczej pompa wtryskowa,jeśli tak jest,nie będzie tanio,o ile pamiętam dobrze,jeszcze z 7-8 lat temu nowa kosztowała ok.5000 zł,regeneracja jej nie zawsze przynosi dobre efekty,miałem kiedyś Mercedesa ,na plaku odpalał,bez ni ch...,pompa była winna.
Dzieki za info , jeżeli tak będzie to trzeba będzie sprzedać i tyle ....
Dzisiaj odpala bez problemu ☺️Nakrzyczała na nią haha

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Jeśli znowu zacznie szwankować można wlać do ON olej do paliwa, Mixol,lub LUX lub jakikolwiek mineralny do 2T,w proporcji litr na 50 litrów ON,wzrośnie ciśnienie wtryskiwanego paliwa,jesli wtedy będzie odpalał za każdym razem,to wina pompy.Pozbycie się tego auta to najrozsądniejsza opcja,niwelowanie awarii nie będzie tanie w tym przypadku.

Marcel19

Początkujący
Punktów
0
Przy okazji zapytam. Ustawiając pompę vp44 z takiego BMW na gmp, montujemy czujnik zegarowy i ustawiamy wartość wybitą na korpusie. Kręcimy pompą zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy w przeciwnym kierunku?

Do góry Bottom