Witam mam problem z mieszanką w BMW z silnikiem m54 3.0. Robiłem uszczelkę pod głowicą ponieważ olej zaczął dość mocno wypływać spod glowicy a sama głowica była do okola sucha. Przed remontem silnik po postoju chwilkę klepał po rozruchu jakby nie miał ciśnienia oleju i po 5 sek cichł. Po remoncie głowicy tego już nie ma. Kontrolka cisnienia oleju od razu gaśnie i niby wszystko gra ale jak się chwilę pojeździ to wyrzuca błędy sondy, regulacji mieszanki, i silnik czasami faluje. Zdarza się rzadko że nawet zgaśnie. Od czasu do czasu czuć że wypadają zapłony. Podczas remontu wszystkie uszczelki, dolot, wylot nowe, od razu wymieniona była odma z gumowymi przewodami i przewód przepustnicy. Vanosy ustawiane blokadami firmy Tesam. Nie mam już pojęcia co może być nie tak. Przewody wszystkich sond do samego sterownika sprawdzałem i są ok, przewodzą prąd i nie mają przebicia. Sondy podmienione od innego auta i też jest to samo. Przed remontem silnik pracował normalnie tylko że łał się olej i klepał przy rozruchu. Dodam jeszcze że wcześniej silnik był trochę słabszy. Teraz lepiej przyspiesza i to w całym zakresie obrotów