• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bmw e46 półoś lobro po regeneracji (600zł) a stukanie wieloklinu..

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Witam Panowie.Zakupiłem półoś po regeneracji lobro.Półoś po otwarciu opakowania pomalowana tak,ze farba łuszczy się ale pomijając już to przegub zewnętrzny przy wykonywaniu ruchu wzdłużnego słychać uderzenie w środku.Uderzenie jest dlatego,że pierścień z frezami który siedzi na ośce nie siedzi ciasno przez co lata.. Wiem bo swoje stare półosie jak rozebrałem to pierścień na wieloklinie latał prawo lawo bo już był wyrobiony on lub frezy na ośće.Więc postanowiłem kupić po fabrycznej regeneracji lobro.Albo mi się taka półoś trafiła albo każda tak mieć będzie? nie ma prawa stukać w środku.Pierścień musi ciasno najść na półoś.Jeśli wchodzi jak w masło to stukać będzie..

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
kwestia taka,że GSP odrzuciłem bo ponoć lipa.. za 250zł to luzy pewnie na dzień dobry.. myślałem o SKF ale kolega kupił po roku gorsza niż 18letnia bmw.Miał ktoś do czynienia z regenerowanymi lobro spidana? tutaj pokazuje zdjęcia z forum bmw gdzie typ do E61 530xi kupił półoś Spidana i przyszła taka

https://zapodaj.net/d89b6c98494f5.jpg.html
https://zapodaj.net/0b4963764f892.jpg.html
https://zapodaj.net/02a576011eff5.jpg.html

manszeta już sparciała.. u mnie na lobro którą dzisiaj dostałem było to samo.Miałem osłonę gumową lobro nową rok temu kupioną a miałem w ręku i porównanie vs ta na zregenerowanej półosi.Ta na półosi wyglądała jak by z 10lat leżała gdzieś.. to oni stare gumy myją i ponownie montują? w dodatku u mnie też lakier na lobro się ważył na przegubie... w sumie paznokciem by zdrapał pół..

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Ja nieraz zakładałem gsp, w normalnym użytkowaniu wytrzymuje długo. A jak ktoś do 3litrowej e60 kupuje najtańsze polos i narzeka, to chyba nie stać go na bmw....

Ostatnia edycja:

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
tylko,że ta półoś co znalazłem na forum bmw co zdjęcia powyżej to jest właśnie od E61 530xi marki SPIDAN po regeneracji... i moja którą ja kupiłem wczoraj z lobro przyszła takim samym stanie.Lakier ważący się na półosi prawie,ze odpada z przegubu itp.Osłony nie nowe tylko już sparciałe.. to co to jest za regeneracja? to lobro/spidan dla bmw bardziej stara się do sklepu ich niż w normalnym obrocie? bo kupująć półoś za 2koła dostaje się regenerowaną..

ps moje auto to e46

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
nikt Panowie nie miał do czynienia z regenerowanymi lobro /spidan? czy to faktycznie np sort inny idzie do bmw a poza idzie to samo tylko gorsza jakość? bo na stronie lobro gkn pisze,że części są po fabrycznej regeneracji więc lepsza regeneracja jest dla bmw a gorsza poza...

PySIEK

SuperMechanior
Punktów
92
Miasto
Podlaskie
www.facebook.com
Montuje półosie i przeguby GSP od dobrych 8 lat.Osobiście zamontowałem to swego bmw 330xd.0 problemów, miejscowo w miejscu kólek hartowane.
Skf to przy tym syf.
Dodam, że przez tyle lat 0 reklamacji.

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
a jak z luzami tych GSP?

gsp 250zł.. SKF 400zł spidan/lobro 600zł tak to wygląda do e46 na tył

Do góry Bottom