• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW e60 525d

david22291

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kingston Upon Hull United Kingdom
Witam.Otóż mam mam pewne pytania dotyczące tego samochodu.Jakiś czas temu w samochodzie zostały wymienione świece żarowe bo przy odpalaniu strasznie trzęsło silnikiem i kopciło.Niestety zabieg nic nie pomógł a jak się robi zimniej to jeszcze gorzej jest.Po podpięciu komputera pokazały się następujące błędy
4203 - załączanie świec żarowych
4477 - inteligentny czujnik akumulatora
to są błędy stałe których nie da się usunąć.Kiedyś jeszcze wywaliło że dwie świece żarowe są uszkodzone i uszkodzenie sterownika świec żarowych.
Moje pytanie jest takie czy sterownik świec i inteligentna klema to dwie osobne usterki czy mogą być ze sobą powiązane?Dodam że ładowanie jest w normie i żadnych cyrków z elektryką niema.Wymieniać teraz sterownik od świec a kleme olać póki co czy może być tak że błędy tego sterownika są spowodowane przez nią?

david22291

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kingston Upon Hull United Kingdom
Rzadko mam styczność z tymi autami ale z dotychczasowych doświadczeń wynika to jak był uszkodzony ibs to samochód nie chciał odpalać albo lampki w środku migały a tu nic takiego się nie dzieje i nigdy mi też wtedy nie wywalało błędu od sterownika świec.Pytałem dziś starszego kolegi i on twierdzi że ibs ze sterownikiem świec nie ma nic wspólnego.Ja jednak nie jestem co do tego do końca przekonany.Właściciel samochodu nie chce wymieniać obydwu elementów,zrobić tylko tak żeby świece zaczęły grzać.Podpowiedzcie jeszcze coś koledzy

Do góry Bottom