david22291
Uczestnik
Witam.Otóż mam mam pewne pytania dotyczące tego samochodu.Jakiś czas temu w samochodzie zostały wymienione świece żarowe bo przy odpalaniu strasznie trzęsło silnikiem i kopciło.Niestety zabieg nic nie pomógł a jak się robi zimniej to jeszcze gorzej jest.Po podpięciu komputera pokazały się następujące błędy
4203 - załączanie świec żarowych
4477 - inteligentny czujnik akumulatora
to są błędy stałe których nie da się usunąć.Kiedyś jeszcze wywaliło że dwie świece żarowe są uszkodzone i uszkodzenie sterownika świec żarowych.
Moje pytanie jest takie czy sterownik świec i inteligentna klema to dwie osobne usterki czy mogą być ze sobą powiązane?Dodam że ładowanie jest w normie i żadnych cyrków z elektryką niema.Wymieniać teraz sterownik od świec a kleme olać póki co czy może być tak że błędy tego sterownika są spowodowane przez nią?
4203 - załączanie świec żarowych
4477 - inteligentny czujnik akumulatora
to są błędy stałe których nie da się usunąć.Kiedyś jeszcze wywaliło że dwie świece żarowe są uszkodzone i uszkodzenie sterownika świec żarowych.
Moje pytanie jest takie czy sterownik świec i inteligentna klema to dwie osobne usterki czy mogą być ze sobą powiązane?Dodam że ładowanie jest w normie i żadnych cyrków z elektryką niema.Wymieniać teraz sterownik od świec a kleme olać póki co czy może być tak że błędy tego sterownika są spowodowane przez nią?