• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E90 318D 122km - podniesienie mocy

Punktów
0
www.ledstyl.pl
Hej.
Od ponad dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E90 M47 z dwulitrówką diesla o mocy 122km. Jestem mega zadowolony z silnika, bo nie mam z nim żadnych problemów, ale z czasem brakuje trochę mocy. Wiecie może ile można podnieść maksymalnie moc w tym silniku i ewentualnie co wymienić aby wyciągnąć więcej? Nie mam fabrycznie tutaj ani klapek ani DPF, może przelot też tutaj coś da czy szkoda kasy?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Daj sobie na luz... Koszta podniesienia mocy o więcej niz te 20-30km programem są dużo wyższe niż sprzedaż tego auta. dołożyl bym pare PLN i kupil mocniejsza wersje... Chyba że masz tych cebulakow dużo to można brnąć w IC, turbo wtryski itp itd... ale koszta zdubluja wartość tego kasztana...

Punktów
0
www.ledstyl.pl
Ale wiesz, pamiętam jak dwa lata temu szukałem jakieś zadbanej E90 i sam szrot. Ciężko znaleźć coś w miarę dobrego, a tym latam już dwa lata i wiem co mam, a mam wszystko powymieniane na bieżąco.

Do góry Bottom