• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw n62b44a puka

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
Siema pacjent to BMW E65 4.4 n62 ,w silniku słychac stuk taki podobny trochę do sworznia tłokowego ,pod obciążeniem nagle stuk ustaje jest cicho ,skręcasz kierownicą na maxa i trzymasz ustaje, wbijesz drive nagle ustaje . Wiem że te silniki mają problem z rysami na cylindrze ale raczej to odpada bo stukało by cały czas a zwłaszcza przy obciążeniu

Ernesto13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
34
Miasto
Bydgoszcz
Nagraj to i prześlij będzie łatwiej ocenić.

Jakiś czas temu miałem x5 z tym silnikiem i na próbie pękła dźwigienka w głowicy no ale to tłukło cały czas.

tomeklibig

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Słupsk
Miałem przypadek, że w BMW stukało koło zamachowe (takie blaszane w automacie) wyrobiło sie na nitach i na wolnych obrotach był taki stuk jak z panewki.

simak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów
W cudowne środki to ja za bardzo nie wieże,filmik mam nagrany ale mam problem z wyrzuceniem

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Heniu jak zwykle popisuje się zerową znajomością konkretnych silników. Mnie chwilę nie było, ale Ty dalej trzymasz poziom! Podziwiam!

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Heniu jak zwykle popisuje się zerową znajomością konkretnych silników. Mnie chwilę nie było, ale Ty dalej trzymasz poziom! Podziwiam!
Popis ignorancji, to raczej po Twojej stronie, wielki znaFco.
Ludzie on się o przebieg pyta, trzymajcie mnie...

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Jakbyś przy tym pracował, to byś wiedział jak w przypadku N62 jest istotny przebieg i jakie rzeczy się przy nim dzieją przy konkretnych ilościach nakręconych kilometrów. No ale Heniek jedyne co potrafi pokazać, to to, że jest ciemniakiem :) Od razu podpowiem, to na pewno nie puka sonda lambda xD

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ludzie, niech mu ktoś wytłumaczy, bo mnie już ręce opadają.
Automatyczne połączenie postów:

Gdybyś był takim specem. To zadał pytanie ile ma kluczyków do tego auta. Potem kazał wrzucić zdjęcia grotów na forum. I może, może byłbyś w stanie ocenić przebieg tego samochodu i to dużo w przybliżeniu.

Jeden po grocie drugi po stykach. Każdy ma swojego konika. A Ty tu wyskakujesz z przebiegiem. Weź się chłopie najpierw ogarnij, a później zacznij internetową diagnostykę na odległość(śmiech).

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Mnie ręce opadają nad poziomem Twojej durnoty xD nikt mi nic nie wytłumaczy, bo to Ciebie większość uważa za niedouczonego debila :)

Chłopie, jaka retoryka xD do rządu byś się nadawał, bo tam też stosują strategię, że jak się nie ma do czego dojebać, to się tworzy do tego swoją własną wersję i buduje w około niej otoczkę, pisz mi jeszcze, bo się mega jaram takimi kretynami xD

Mógłbym Ci wypisać dokładne przebiegi z widełkami w ktorych padają konkretne rzeczy w tych silnikach i żaden się przed nimi nie uchroni, choćby nie wiem jak był serwisowany. Nie zrobię tego, bo wolę żebyś się sam dalej popisywał swoim "doświadczeniem" w zakresie sond lambda xD tego przypadku nie dasz rady po sondzie zdiagnozować? Przecież zawsze od tego zaczynasz i to podstawa! xD

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
A żeś się tej sondy urżnął. Sonda i sonda. To już jak zdarta płyta. O Tecu byś popisał trochę...? :cigar:

Niedouczonym debilem "mechanikiem", to można nazwać tylko Ciebie. Nawet łożyska nie umiałeś dokręcić w Iveco. Taki z Ciebie "mechanik".

Chłopie komu Ty tłumaczysz o bolączkach silników przy pewnych przebiegach. Ten wirtualny heniek, to Cię wyprzedza o 3 poziomy.

O przebieg się pyta, nieuk.

Ja to sobie tak piszę raz żartem, raz serio. Raz z nudów raz z przyjemności raz dla zabawy, a czasami z ciekawości, który się pierwszy złapie na lep.

...ale Ty spec mechanik (hahaha) o przebieg się pyta. HIT! Tam chłopaki od liczników, to boki z Ciebie zrywają.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Do Teca dojdziemy jak już sondę zdiagnozujesz, bo przecież zawsze od tego zaczynasz xD to jest benzyna a nie diesel, to zawsze bedziesz mial szanse popisac sie wiedzą xD albo raczej "wiedzą" xD

Dalej się mijasz z faktami, na bank glosujesz na PiS, bo nikt tak nie uczy ludzi zaklamywania rzeczywistości :D łożyska to TY nie umiałeś dokręcić i jakby nie ja, to byś je rozkurwił. Bardzo chętnie nawet przytoczę konkretne wypowiedzi, bo kocham cytować Twoje posty xD

O 3 poziomy, chyba na skali głupoty.

Nie musiałeś nawet o tym pisać, przecież każdy wie, że z Ciebie chuj nie fachowiec i każdy ma dobrą bekę z Twojej aktywności na forum. Błagam bądź tutaj jeszcze długo, bo Twoje posty zawsze "robią mi dzień" xD

Z kogo zrywają z tego zrywają, bo na tym forum nie ma z nikogo tyle beki co z Heńka pseudonim Sonda Lambda xD

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
Dziwne ze puka bez obciążenia. Może stetoskopem trzeba osłuchać?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
łożyska to TY nie umiałeś dokręcić i jakby nie ja, to byś je rozkurwił.
Łożyska to zostały dokręcone inaczej niż całe forum "speców mechaników" radziło. Na luz osiowy, a nie na moment.
Dokręcone tylko ręką, a nie na 500Nm.
Akurat każdy materiał, jaki widziałem na temat siły dokręcenia tego łożyska nakazywał 500Nm. A Ty głąbie radziłeś, żeby dokręcić tylko ręką. 80% forum radziło 500Nm. I dobrze radzili.
Przy dokręceniu tylko ręką z rosnącym przebiegiem wyciera się pierścień pomiędzy łożyskiem a nakrętką piasty. Im bardziej się wyciera tym bardziej rotuje bo ma większy luz. I powstaje efekt śnieżnej kuli.

Oczywiście ja amator zrobiłem odwrotnie niż """"zawodowcy"""" radzili, bo to widziałem z bliska.
Ustawiając siłę dokręcenia łożyska na luz osiowy a nie na moment. Jednak mam pewność że nie zostanie łożysko zmiażdżone(500Nm).

Tylko co 50-100 tys. trzeba kontrolować luz osiowy, bo może dojść do wytarcia pierścienia.
Mikron Twoje rady odnośnie dokręcenia ręką to były 50/50 uda się nie uda. "Dokręć ręką". Ja dokręciłem ręką, ale tak się nie robi.

Więc Panie Mechaniku Mikron dla Twoje wiadomości tego łożyska nie dokręca się ręką! Jak radziłeś!
Jeżeli już, to na luz osiowy (bezpieczny złoty środek) Jeżeli robiłbym to klientowi na pewno dokręciłbym na 500Nm!
Osobiście nie mogłem ryzykować i eksperymentować.

Łożysko żeś kazał tylko ręką dokręcić, ośle.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
W jakim aucie to łożysko 500Nm?
Automatyczne połączenie postów:

500Nm to rura 2 metry

Do góry Bottom