• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW rozrząd

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Witam czy może ktoś ma rysunek gdzie znajduje się otwór blokady wału korbowego w bmw e 91 2.0d
silnik n47 z góry dziękuję

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
kurcze nie moge ci wrzucic zdjęcia,ale zdjecie ukazuje kawałek preta m10 tak w połowie bloku przechodzi przez otwór chyba nad rozrusznikiem i blokuje koło zamachowe.kurcze ze 2 miechy temu robiłem taki silnik i juz mi uleciało.

Ostatnia edycja:

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
kurcze nie moge ci wrzucic zdjęcia,ale zdjecie ukazuje kawałek preta m10 tak w połowie bloku przechodzi przez otwór chyba nad rozrusznikiem i blokuje koło zamachowe.kurcze ze 2 miechy temu robiłem taki silnik i juz mi uleciało.
To chyba nie ten silnik u mnie rozrząd jest od strony skrzyni

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Tak gwoli ciekawostki,silnik N47 należy do najgorszych silników ostatniej dekady stajni BMW,jeśli możecie omijajcie go z daleka,z kijem w ręku!!!Jeśli naturalnie jego przebieg oscyluje w granicach 150 tyś km,wtedy zaczynają się wydatki,które przyprawiają serce o palpitacje.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Dzięki , już poradzilem ,a mój pacjent ma ponad 300tys i rozrząd wygląda strasznie
-----No dobrze,jeśli się orientuję to w tych silnikach zębatka jest zintegrowana z wałem,tworzą całość.Zaleca się ,by wał wymienić także,by pozbyć się zębatki,która pozostawiona szybko zrujnuje nowy łańcuch.

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Dokładnie tak ale na jakiś czas będzie. W serwisie BMW cena wymiany kompletu bez wymiany wału to ponad 7 tys i nie ma gwarancji ze będzie dobrze

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Koszt wału to ok 18 tyś zł,warto o tym wiedzieć kupując auto z takim silnikiem.

Do góry Bottom