• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW serii 3 - problem ze określeniem szkody

Walecky

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Piszę, ponieważ mam problem z określeniem, co mogło być przyczyną powstania różnicy w szerokości szczelin miedzy błotnikiem a maską. Konkretnie chodzi mi o samochód z tego ogłoszenia: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-super-bmw-e91-318i-alu-klima-navi-ID6CGztd.html?. BeeMka, sprawdzona została w całości miernikiem. Tylko drzwi od strony kierowcy wykazały większą wartość (~ 300 mikronów, z centymetr pod szybą, wszystkie szyby oryginał). Natomiast kiedy spojrzy się od frontu na maskę, widać, że szczelina między maską a błotnikiem jest większa po stronie kierowcy niż od strony pasażera (nie jest to wielka różnica, ale zawsze). Dlatego zastanawiam się, czy szersza szczelina i grubszy lakier na drzwiach mogą świadczyć o jakimś poważniejszym uszkodzeniu? I czy ktoś ma pomysł, co to mogło być?

Pozdrawiam

Walecky

Początkujący
Punktów
0
Szkoda się nawet rozpisywać...

Widzę, że od Pana niczego ciekawego się nie dowiem. Mam nadzieję, że są tu bardziej ogarnięte osoby.

Zakładam, że jest Pan właśnie takim handlarzem, który kupuje trupy, naprawia je, a później ma pretensje, że po sprawdzeniu gruza, nikt go nie chce.

Gdyby to był jeden przypadek to ok, ale większość ofert to właśnie trupy. I dziwić się klientowi, że gówna brał nie będzie.

Walecky

Początkujący
Punktów
0
Pozwoli Pan, że poczekam na jakąś normalną odpowiedź. Skoro ma Pan w "doopie" to co piszę, to po co się Pan udziela? Nie interesuje to Pana, to proszę nie odpowiadać.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Panie Walecki, trza było nie sprzedawać tego passata b3...:meh:byś pan jeździł i sam se drutował...:D
A kupisz se bmw i będziesz płakał co chwila, że cię, a to na serwis nie stać, a to, że dużo pali, a to że się psuje...:facepalm:
No chyba, że po to to kupujesz żeby wkur...ić somsiada...:p:D

Walecky

Początkujący
Punktów
0
Dobra, poddaje się. Myślałem, że czegoś się tu dowiem. Szkoda strzępić ryja.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
podałem info z Porsche Holding na temat E91.
przepraszam Pana ale to tylko przykład tego jak zjepana fabrycznie jest ta bryka.

tera bierz to, dawaj mnie na kanał, raz/dwa zaspawamy dyfer i bąki można kręcić

za 16koła jutuber sprzedaje fure tej klasy, tesz niemiecka.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Paniczu Walecky zal mi się Pana zrobiło...:shy:bo widać, że jest Pan inteligentny człowiek- idiota nie oczekuje diagnozy stanu auta po zdjęciach- zupełnie nie jak typowy przyszły posiadacz BMW...:rolleyes:
Ale do rzeczy... udało mi się odpalić sprzęt- Ii1P.gif i przejrzeć co nieco przeszłość auta z ogłoszenia...

No i wyszło mi, że auto było trochę draśnięte - ten-wrak-to-bmw-kierowca-scial-drzewo-i-wypadl-z-rozbitego-auta-135401-2.jpg ale nie jakoś groźnie, bo po wspawaniu 3 ćwiartek i podłogi i polakierowaniu, wyszło całkiem fajnie co zresztą widać na zdjęciach w ogłoszeniu...:D
Auto dbane, od pierwszego właściciela, fabryczny stan- nigdy nie używana lewa manetka od kierunkowskazów...:D
Tak, że ogólnie to nie przejmował bym się lekko złym spasowaniem lewej strony, bo to nie jest auto nowe z salonu...:D

Tak, że brać w ciemno... niech somsiadom gule skaczo...że sie Panu powodzi...:D

Walecky

Początkujący
Punktów
0
XMARIO widać, że coś jest z Panem nie tak. Jakby prześledzić Pana wpisy, to wydaje mi się, że specjaliści mieliby ręce pełne roboty. Co do Pana WOODOO, plus za poczucie humoru.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Nie ma normalnych odpowiedzi bo pytanie jest złe. Mógł być wymieniany błotnik bo ktoś wózkiem pod marketem uderzył a równie dobrze samochód może być złożony z dwóch.
Ale najczęściej jak był mocno bity to nie zobaczysz tego, czasy Mirka ze stodoły i szpachli z betoniarki minęły, teraz właśnie delikatne naprawy łatwo zobaczyć a jeśli ktoś spawa ćwiartkę to miernik nie pomoże.
Miałem polo ze znajomego komisu. Lakier według miernika oryginał, na oko ani śladu. Rok później poznałem człowieka co sprowadzał ten samochód, jadąc do Polski miał wypadek, wspawana ćwiartka tył po zgrzewach, cały przód nowe blachy i ani śladu. Nawet śrubki pod maską pomalowali, że niby nikt nic nie odkręcał.
Komis nawet nie wiedział o tym, znajomy dostał już zrobione auto.

Do góry Bottom