• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW X1 xDrive trudności w utrzymaniu toru jazdy

Marco32

Początkujący
Punktów
1
Witm

Mam problem w utrzymaniu toru jazdy i juz nie wiem cos moze byc przyczyna ? Robiona byla geometria zawieszenia,wywazanie kol, sprawdzony obwod opon ("xDrive") wszytko niby okay a kierownica potrafi uciekac na boki w czasie jazdy. Czy to moze byc cos z maglownica, czy moze te modele tak juz maja ? Jest to tak stresujace ze nie mam wiecej checi jezdzic tym samochodem.
Samochod z roku 2017 (90tys przebiegu) nie byl bity .

szary1977

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Krupski Młyn
Miałem kiedyś podobny przypadek z BMW seria 2 i jak się okazało jedna sprężyna na amortyzatorze była odwrotnie założona było widać różnicę na kanale i też miała robioną geometrię a i tak delikatnie ją ściągało na jedną stronę.

Marco32

Początkujący
Punktów
1
Na przeglad dam, niech ustala co jest, pozniej niech biora na warsztat albo niech podpala, bo ja tym jezdzil wiecej nie bede napewno.

kleofas

Uczestnik
Punktów
4
Ależ piękna to historia choć krótka, ale z happy endem :D
Daj nowemu właścicielowi namiary na wątek, żeby nowego od początku pisać nie musiał xd

Btw do Torunia obawiam się że by nie przyjęli, za tanie auto. Jeszcze by za obrazę uczuć poszedł że co on chciał im wcisnąć.

Do góry Bottom