• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw x5 e53 problem ze światłami

• Thread starter Anonymous123
  • Rozpoczęty
A

Anonymous123

Mam taka zagadkę w x5 e53 przedlift. Na włączonym zapłonie i wylaczonym silniku jak wlaczam kierunki lub światła drogowe to na zegarze wszystko sie wyswietla jak trzeba. Kierunki migaja i kontrolka świateł tez świeci. Wystarczy zapalić silnik i przestaje wyświetlać na zegarze lub sie zawiesza tzn po wyłączeniu kierunku dalej miga na desce. Ogólnie swiatla i kierunki działają normalnie z wyjatkiem regulacji ksenonow ktore caly czas leżą. Podmienilem juz moduł swiatel , nawet dwa razy, zegar, manetke, sprawdzone wszystkie zasilania i poza benzyną i zapalkami to brakuje mi pomysłu gdzie szukać. Ma ktos może jakaś wiedzę lub schematy tego badziewia?

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Miałem coś podobnego przy Volvo. Miał fabryczny hak. Był problem z kablami wtyczki haka. Deska rozdzielcza świrowała przy włączaniu kierunkowskazów. Odciąłem starą wtyczkę, przedzwoniłem te kable które się dało. Zamontowałem nową wtyczkę przy haku i problem zniknął.

Nie wiem jak jest w BMW. W Volvo przy hakach fabrycznych jest na desce rozdzielczej jakby oddzielna sekcja właśnie pokazująca działanie kierunkowskazów w przyczepie. Inaczej mówiąc- jadąc z podłączoną przyczepką, przy włączeniu kierunkowskazu miga jedna kontrolka więcej.

A

Anonymous123

No nie szedłem tym tropem, ale sprawdzę gniazdo przyczepy jutro.

Do góry Bottom