• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Borsehung czy to na pewno oryginalne części, miał ktoś styczność?

Kozicki

Początkujący
Punktów
1
Witajcie,
mam pytanko czy ktoś kojarzy w/w markę części? Jest od jakiegoś czasu na rynku, a może od dawna? No i są wielkie dyskusje czy to są części które idą na 1 montaż np w vagu czy też nie?
Gdzie wśród marek części ten Borsehung się znajduje, czy to liga Lemfordera, TRW czy Boscha czy raczej Febi itp?

Pytam bo taka pierdoła ale muszę zmienić włącznik świateł awaryjnych i zastanawiam się czy warto dopłacać do Borsehunga czy kupić Febi za połowę ceny, niby mało znaczący szczegół, ale ludzie piszą że te tanie nie pasują albo zacinają się.
Z drugiej strony sporo osób kupuje przekładnie do vaga Borsehung i ponoć są na niej symbole VW/Audi, czyli tak jakby oryginał.

Ktoś może polecić, odradzić? albo cokolwiek napisać jakie doświadczenia z tym że producentem?
Pytam też dlatego, że przy okazji w przyszłości warto zastanowić się czy rozważyć tego producenta.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Dość czesto montuje. Jak dla mnie jakościowo super

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Dla mnie też jest na prawdę ok, rozrząd do tsi w środku jest oryginał a drugie co pamiętam poducha silnika do Passata b5 w tdi wszystkie zamienniki są za twarde i tylko z gumy gdzie ori jest olejowa, borsehung jest tak samo gumowo olejowa i ma nawet jakieś nabite nr oryginału więc jak dla mnie firma trzyma jakość

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
To naprawdę solidna firma,można brać w ciemno,warto dopłacić,nie sądzę by można kupić produkt wyższej jakości.Zawsze zastanawiałem się ,dlaczego w VW ,AUDI elektryka tak się nie p...li jak np.w Mercedesach z tamtych lat,to robota Borsehunga.Czy to liga w.wymienionych firm?! Ja nie sądzę,nie sądzę by Borsehung obniżał jakość swoich produktów,ja zadałbym pytanie odwrotne,czy w.w firmy to liga Borsehunga?

Kozicki

Początkujący
Punktów
1
To naprawdę solidna firma,można brać w ciemno,warto dopłacić,nie sądzę by można kupić produkt wyższej jakości.Zawsze zastanawiałem się ,dlaczego w VW ,AUDI elektryka tak się nie p...li jak np.w Mercedesach z tamtych lat,to robota Borsehunga.Czy to liga w.wymienionych firm?! Ja nie sądzę,nie sądzę by Borsehung obniżał jakość swoich produktów,ja zadałbym pytanie odwrotne,czy w.w firmy to liga Borsehunga?
Niby tak ale jak wyszła u mnie usterka kierunków, to zacząłem zastanawiać się nad manetką, to opinie o manetkach Borsehung były średnie, że nie pasują, że trzeszczą, nie odbijają po skręcie kierownicą itd.
Więc zacząłem się zastanawiać czy to aby na pewno taka wysoka liga.
Niektórzy też piszą że do oryginałów dużo brakuje ale działają te części i jest ok.

Bo tak się zastanawiam dajmy na to taki czujnik temperatury Borsehung..pewna sprawa? Będzie chodzić normalnie? Czyli ogólnie można tej marce zaufać że tak powiem? A nie że będzie pokazywać pogodę albo wysiądzie po miesiącu?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Panewek tej firmy akurat nie ma na liście topowych producentów,natomiast gdybym miał kupować włącznik świateł awaryjnych wybrałbym HELLA,we wszystkich moich Mercedesach były tej firmy i nigdy nie musiałem wymieniać,czasami trójkącika już nie było(wytarty ,Mercedes 190 900 tyś km przebiegu) a włączniki działały.

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
24
moze nadwymiar zes zalozyl
Nie. Sprawdzane przeze mnie po numerach oraz przez dwie hurtownie. Może cena o niczym nie świadczy, ale są to chyba najtańsze panewki. Drugi dostępne na szybko były glyco ( niby numery borsehung i glyco się pokrywają ), założyłem i wszystko było dobrze.

Kozicki

Początkujący
Punktów
1
Panowie, kupiłem ten włącznik Borsehunga i ogólnie kicha, tzn działa ale ciężko to wyłączyć :-D zastanawiam się nad Febim, bo w ASO oryginał 150 pln nie wiem czy warto.
Po prostu ciężko chodzi i takie trochę strzelanie w kolano zostawianie za taką kasę włącznik który ciężko wyłączyć.
Jakby to był Topran za 20 zł to bym odpuścił ale takie coś? No nie wiem co robić

Także trochę jednak się zawiodłem tym Borsehungiem, no bo wciskasz awaryjne mrugają wyciskasz i powinno wrócić z powrotem a nie że musisz jak pryszcza cisnąć z całej siły.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Prędzej czy później czeka mnie rozrząd w 3.2vr6, co powiecie na borsehung bors b18846

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
czyli bedzie tak samo rozwalone , albo lepsze - nowe
Jak narazie to tylko plany na przyszłość:) wpierw trzeba porobić inne ważniejsze projekty potem wyjąć motor, ocenić co jest do wymiany i jak się okaże że wszystko łącznie z kołami zmiennych faz to kupię wszystko Ori

Do góry Bottom