• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bosch kts 520 oprogramowanie

pawcik

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Internet
Witajcie Drodzy Mechanicy :D

Tak ostatnio zacząłem się bawić starym kts'em 520 i chciałbym zmienić oprogramowanie, tj. czy kts współpracuje z oprogramowaniem autocoma/delphi bądź wow'a? Próbował ktoś czy całkowicie nie gra?
Jeżeli nie współpracuje z autocomem, to która wersja oprogramowania boschowskiego najlepiej na nim działa, chodzi mi teraz o najnowszą?

Dzięki !

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Tylko oryginalny Bosch ESI Tronic i to w starszych wersjach.
2008 ile pamiętam współpracował , były tam jakieś dodatkowe pliki do starego kts z nowszymi wersjami ESI Tronika nie róbowałem.
Dodatkowo warto zakupić do niego multiplekser do Can czyli ubox , który jest aktualizowany podczas instalacji nowego oprogramowania.

james89

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Opole
Tylko esitronic, obecnie jest wersja 2.0 która już nie wspiera urządzeń 520 i 650.
Więc tylko starsza wersja.
Wydaje mi się, że jeszcze wersja 2011 albo 2012 działała na nich.

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Ja mam też takie pytanie mam kts 540 ostatnio zainstalowałem esi 2013/1. I jest taki problem że nie widzi silnika a inne sterowniki bez problemu, a co dziwne to nie widzi żadnego opla, ale i renault trafica, 1.9 dci a w benzynie nie ma problemu. jeszcze dodam że na innym laptopie mam2011 i jest wszystko ok

j4ru

Nowy
Punktów
1
Miasto
Białystok
Ostatnia działająca wersja to BOSCH ESI 3/2013 działa pełna diagnostyka ( oczywiście po aktualizacji Firmwaru , który niestety czasami trzeba wymusić) nom i oczywiście można sobie wgrać alternatywnie oprogramowanie ( oraz firmware głowicy ) , aplikację diagnostyczną Porsche PIWIS V34 , dokupić kabel OBD PIWIS i sprzedać za lepsze pieniądze ;-)

Do góry Bottom