• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak iskry w przewodzie wysokiego napięcia cylinder 2 Golf 4 1.6 AKL 16v

mmalin15

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Dobry wieczór wszystkim forumowiczom.

Od kilku dni moje auto nie pracowało jak należy, nierówna praca silnika, szarpanie i spadek mocy.
Brzmi trochę jak przeziębienie ale no właśnie.. brak iskry w cewce, postanowiłem wymienić świece, kupić nową cewkę i po wymianie okazało się, że iskra jest, dość wyraźna ale tylko w trzech z czterech przewodów, na domiar złego na "złej" cewce iskry nie było na 3 cylindrze, a po wymianie nie ma jej na 2, co robić?

Fakt, opisałem to trochę chaotycznie ale generalnie mam nadzieję, że fachowcy z tutejszego forum zrozumią mój bełkot.

Golf 1.6, 99r, benzyna + lpg, 101km, kod silnika: AKL.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc. ;)

mmalin15

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
to co napisałeś doprowadziło mnie do takiego stanu, jaki można zobaczyć na moim awatarze ;) może iskra nie lubi cewki i poprostu jej unika ;)
Nie wnikam w kontakty iskra- cewka. Ciężko mi to "fachowo" opisac, bo nie zajmuje sie mechanika samochodowa, a na tego typu forach szukam pomocy.

Ale jeśli Pan chcialbyc zabawny to coz, poziom satyry przebił KMN ;)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
po pierwsze nie pan, na pana trzeba mieć pieniądze i wygląd. po drugie podjedź gdzieś, nawet do jakiegoś grzebki i raz dwa to rozkmini. PS. KMN był jednym z lepszych, a więc uznaję to jako komplement :)

mmalin15

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Nie, nie zamieniłem. Poza tym iskre przy pomocy kolegi sprawdzalem bez kabla, wiec pomyłka nie wchodzi w grę.
Nowa cewka, nowe kable, nowe swiece tylko problem zostal ten sam.

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
Do sprawdzenia wtyczka do cewki
PIN 1 -> 71 sterownika
PIN 2-> Bezpiecznik s29
PIN 3-> 78 sterownika
PIN 4-> MASA

Cewka nie jakaś trafiona pomierzyłeś ją? iskry nie powinno być na 2 świecach jeżeli to coś ze sterowaniem i nie powinno się sprawdzać iskry bez kabli i świec.

Do góry Bottom