Auto-Port z logów nie wygląda, żeby jakoś strasznie przekłamywała przepływka.
Jeśli z zewnątrz wygląda ten przewód ok, to nie ma co sie nad nim spuszczać, tam nie ma jakiegoś dużego ciśnienia,ani podciśnienia, więc mikro dziurka nie zrobi tak dużego problemu jaki jest tu.
Skoro słychać świst, to musi być gdzieś dziura w dolocie, gdzie jest ciśnienie, czyli od turbo poprzez IC do dolotu.
Dawki mi nie wyglądają na zmienione, jednak w bardzo dziwny sposób narasta ciśnienie. Opóźnione jego narastanie wskazuje właśnie na dziurę...
Dobrze byłoby sprawdzić soft, czy coś było grzebane... i trudno nam będzie Ci pomóc na odległość, tak czy inaczej.

Nie do 2,6 bara, tylko 1,6 doładowania, atmosferyczne wynosi około 1 bara, a czujniki mierzą wartość bezwględna.jak bym mial dziure na odcinku od turbo do kol.ssacego to by mu nie nabijalo cisnienia do 2.6bara a druga sprawa jak bedzie mial nieszczelnosc na odcinku od przeplywki do turbo to bedzie mial spowolnione doladowanie od niskich obrotow i przeplywka bedzie przeklamywac a na dodatek jak ya nieszczelnosc bedzie blisko turbo to jeszcze bedzie syczec. Przerabiany temat wiele razy wiec nie pisac byle tylko cos napisac tylko modrze i na temat![]()
Na poczatku pisales ze mu turbo za malo dmucha, potem ze dawka 51mg jest w normie, a teraz mi wyskalujesz ze dmucha do 1,6 turbo...... Bez komentarza
czeska komediaNo bo mało dmucha, chodziło mi o niższe partie obrotów. Wg Ciebie jaka powinna być dawka?Na poczatku pisales ze mu turbo za malo dmucha, potem ze dawka 51mg jest w normie, a teraz mi wyskalujesz ze dmucha do 1,6 turbo...... Bez komentarza

A gdzie ty sie podziewasz? W angli? Jak gdzies kolo stafford czy cheshire to podjedz do mnie na warsztat i zobaczymy co tam nie halo jest.