• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BRAK MOCY passat B5 1,9 TDI, 110KM AFN

mcbadzi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wałcz
Witam,
mam taki problem, kupiłem Passata 1,9TDI kombi, 110km, silnik AFN, i tak jakby nie miał mocy przy przyspieszaniu, ja mu w gaz a on tak jakby chciał a nie mógł, traki "muł". Miałem wcześniej SKODE OCTAVIE 110KM, 1,9TDI i to był szatan, ogień, masakra, ale baran mnie zepchnął z drogi do rowu i na żyletki poszła. Jescze przy skręcaniu kierownicą słychać jakby jakieś gumy piszczały???....????

Pomóżcie jak możecie

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Sprawdzałeś błędy na kompie? Może turbina padła ? A co do piszczenia przy skręcaniu to może być łożysko na kolumnie macpersona.Pozdroooo...

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Witam,
mam taki problem, kupiłem Passata 1,9TDI kombi, 110km, silnik AFN, i tak jakby nie miał mocy przy przyspieszaniu, ja mu w gaz a on tak jakby chciał a nie mógł, traki "muł". Miałem wcześniej SKODE OCTAVIE 110KM, 1,9TDI i to był szatan, ogień, masakra, ale baran mnie zepchnął z drogi do rowu i na żyletki poszła. Jescze przy skręcaniu kierownicą słychać jakby jakieś gumy piszczały???....????

Pomóżcie jak możecie
poszukaj troszkę po forum jest już kilka podobnych tematów poskładaj fakty do kupy i znajdziesz rozwiazanie;)

krs1rs2000

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Łopuszno
Ma to zmienna geometrie lopatek t. ? Jak tak to targac ja trzeba ale najpierw sterowanie, podcisnienia i dane z kompa gdzie szukac. Prosciej bedzie.

Do góry Bottom