• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak mocy pod obciążeniem mondeo lV

KUBBAB

Początkujący
Punktów
0
Witam
Pacjent to mondeo 1.8 tdci 100km. Został wymieniony silnik ale nie chodzi tak jak powinien... auto normalnie odpala i chodzi na postoju ale podczas jazdy czuc ze nie ma sily jechać.. zwłaszcza pod gorke itp zaczyna sie trzesc, wibrowac najbardziej na 4 biegu ale tez na 3 i 5 przy dodawaniu gazu.
Co moze byc przyczyna? Co mogę sam sprawdzic? Mam dostep do delphi, wie ktos jakie powinno byc ciśnienie na pompie, wtryskach?

Edit: dodam ze poprzedni właściciel twierdzi ze przed awarią silnika wszystko bylo ok z pompa i wtryskami... ale... teraz założona jest pompa ktora przyszla razem z używanym silnikiem...Myslicie ze warto podmienić na stara? Jest trochę roboty ale jak nie spróbuję to sie nie dowiem .

Ostatnia edycja:

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Możemy Tobie pomóc. Napisz jaka wersja delphi

KUBBAB

Początkujący
Punktów
0
Możemy Tobie pomóc. Napisz jaka wersja delphi
Teraz nie jestem w stanie powiedzieć co to za wersja bo jeszcze go nie mam... jutro pożyczę od znajomego. Ale co to ma do rzeczy? Błędów żadnych nie znajduje..Podejzewam ze moze byc uszkodzona pompa lub wtrysk i chciałbym to jakos sprawdzic...
Pozdrawiam

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
w AD sprawdzisz lub istnieją takie ksiązki jak "sam naprawiam i reguluje"np.ford mondeo 4 np.
Czy istnieje ktos na swiecie kto zna z pamieci wszystkie parametry danego auta? chyba nie...ja bynajmniej takiego nie znam.

ale sa napewno fora do fordow czy wuja gogle .donald tramp.i jarek Kaczyński wystarczy poszukac...takim sprzętem jak delfim tez trzeba sie umiec poslugiwac co z tego ze go podlączysz noi co a jak bedzie uwalona wtyczka ze np.sprzet sie nie polaczy bo bedzie brak komunikacji?? i co wtedy?

Do góry Bottom