DedykZet94
Początkujący
- Punktów
- 1
Witam, sprawa dotyczy Reno Megane Scenic 1.6 benzyna z 99r. Wymienialem termostat , wszystko bylo dobrze do momentu gdy po całej operacji dla sprawdzenia wlączylem ciepłe ogrzewanie ktorego w tej chwili nie mam. Renualt jak to mowi moja żona temperature trzyma dobrze tj. 90 st. Wąż górny jak i dąlny są ciepłe, wentylator przy chłodnicy włącza się gdy renia osiągnie ponad 90 czyli ok. Nie wiem co jest grane, podejrzewam że gdziez zapowietrzony ale nie wiem gdzie. Do momentu wymiany grzalo dobrze. Proszę o odpowiedzi co zrobić, za 3 dni jadę do Zakopanego na.rocznicę ślubu i nie chcę zadnych niespodzianek, tym bardziej tych negatywnych. Prosze o pomoc. Dziękuję wszystkim za.odpowiedzi i jako nowy uzytkownik, proszę o wyrozumiałość jeżeli temat gdzies.sie przewinąl i będzie powtarzany. Pozdrawiam wszystkich. Yo
wiesz co dalej robic?
Podszedłem do samochodu kolo 7 rano, zobaczylem ze za całą noc ubylo mi plynu więc go dolałem,(pomine fakt ze chcialem jescze raz odkręcić plastikowy korek od odpowietrzania ale juz sie nie udalo),zapalilem samochód wlaczylem nawiew na full,pokretlo od regulaci cieplo-zimno na full ,,Ciepło'' ,odkrecilem korek od zbiorniczka wyrownawczego, poszedlem zrobic sobie kawkę, a gdy wrocilem samochod grzal na ciepło-,,hura wszystko działa!!''Uklad byl zapowietrzony. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi,każde były pomocne i przyblizaly mnie do ostatecznego sukcesu. Temat uwazam za zamknięty. Milej niedzieli.