• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak sprzęgła Kia Sportage 2

HipoliT

Początkujący
Punktów
0
Witam. wymieniałem łożysko wyciskowe sprzęgła w samochodzie Kia Sportage 2 2.0 2006 rok skończyłem dzisiaj składać auto odpalam wciskam sprzęgło wrzucam wsteczny ujechałem dosłownie pół metra i brak reakcji na sprzęgło nie słychać żadnych niepokojących dźwięków wysprzęglik widać że się rusza jednak pedał sprzęgła wydaje mi się że jest za miękki. 5 godzin odpowietrzania wycieków płynu hamulcowego nie widać i nic. Co mogło pójść nie tak?

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Dlaczego było wymieniane tylko łożysko a nie cały zestaw? Pewnie tarcza już do wymiany albo docisk...

HipoliT

Początkujący
Punktów
0
Przed wymianą sprzęgło brało dobrze nie ślizgało ani nic się nie działo słychać było tylko łożysko zatarte było

HipoliT

Początkujący
Punktów
0
Chyba wiem już co poszło nie tak prosił bym tylko o potwierdzenie czy mam rację. Nie miałem starego łożyska na wzór bo było w takim stanie że rozpadło się na kawałki przy wyciąganiu skrzyni. W sklepie dostałem łożysko valeo z indeksem VAL804117 w stosowanych jest tylko hyundai, pasowało idealnie ale wpisałem sobie teraz w wyszukiwarce łożysko sportage 2 2.0 i po zdjęciach widzę że mimo że podeszło mi to valeo to różni się od oryginału...

Do góry Bottom