• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

brak sterowania nawiewem renault laguna 2 1,8 16v 2001

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
cześć własnie jak w temacie przestało nagle działać sterowanie nawiewem laguna z klimatronikiem 2 strefowym na panelu sterującym te strzałki działają ale klapki nawet nie drgną ale sam silnik dmuchawy działa bez problemu jakieś pomysły do szybkiej naprawy ;) bo nie wiem czy tam występują cięgna czy to jest sterowane jakimś silniczkiem?

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
czesc własnie wróciłem od tej lagunki i pytanie czy musze zdejmowac cała deche zeby tam dotrzec czy wystarczy wyjac schowek bo je tam widac ? ale nie jestem pewny czy te silniki

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
takie kostki nie pamietam jak w lagunie ale dawało sie odkrecic , tyle ze to raczej sterowania

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
dokładnie sa tam kostki jak to te :) to nie potrzeba bedzie zdejmowac całej dechy bo bez problemu dostaje sie do nich po wyjeciu schowka dzieki za nakierowanie

jeszcze jedno pytanko czy je można jakoś wyczyścić czy tylko wchodzi w grę zakup nowych lub używki ?

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
najpierw wyjmij i sprawdz czy działają powinny sie przestawiać

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
witam ponownie ;) wracając znów do tego nawiewu to okazało sie tak po wymianie akumulatora no nowy to zaczęło wszystko działać bez problemu ale zeby tak nie było kolorowo to znów nie działa :) ale sam silniczek pracuje tylko te "łopatki" do kierunkowania powietrza z nieruchomiały :mad: pytanko koledzy tam są jakies cięgna czy inaczej tam jest to urochomiane jakies porady ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
system sie zresetował to działał a teraz znowu jakiś blad jest i zablokował

Do góry Bottom